17.mai kake

IMG_9738Hipp, hipp hurra! Vi nærmer oss 17.mai med stormskritt og jeg gleder meg å servere denne kaken som nå står trygt oppbevart i frysen. Ja, for dette er en iskake!

Hipp, hipp hurra! Vi nærmer oss 17.mai med stormskritt og jeg gleder meg å servere denne kaken som nå står trygt oppbevart i frysen. Ja, for dette er en iskake!

Før du begynner å synes at iskake er altfor vanskelig å ta fatt på så kan jeg nevne 3 vesentlige ting med denne kaken som gjør at du får lyst å lage den

  1. Bunnen stekes ikke, dvs at du trenger ikke beregne noe ekstra steke- eller avkjølingstid.
  2. Du trenger ingen iskremmaskin!
  3. Du lager denne kaken på en halvtime!!!!!

Skal jeg nevne ett fjerde poeng, så kan du lage kaken lenge i forkant….

Jeg håper at det var overbevisende nok til at du vil prøve å lage denne – jeg er iallfall superfornøyd med resultatet. Kaken er nå satt tilbake i frysen etter fotografering i påvente av den store dagen. Da tar jeg den frem igjen (en halvtime før servering slik at den ikke er steinhard) og pynter den opp igjen med jordbær og et lett strø med melis.

Hipp, hipp, hurra altså!!

til bunnen trenger du

  • 50 g cornflakes (jeg brukte fitness)
  • 20 g kokosmasse
  • 20 g smør
  • 50 g hvit sjokolade

*søtet kondensert melk er å finne i dagligvarebutikkene og er ikke til å forveksles med Viking melk. Den er relativ dyr, kjøp den billigere i innvandrerbutikken.

til isen trenger du

  • 600 ml kremfløte
  • 1 boks á 400g søtet kondensert melk*
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • en kurv med jordbær

til pynt trenger du

  • jordbær
  • melis

du trenger en rund springform, diam. ca. 20 cm. Dekk bunnen og siden med bakepapir.

Lag bunnen

Knus cornflakes for hånd – ikke helt fint, mer som brødsmuler. Bland med kokosmassen.

Smelt smøret. Ha sjokoladen i det smeltede smøret. Rør sjokolade og smør sammen når sjokoladen har smeltet.

Bland smør/sjokoladeblandingen med cornflakesblandingen. Hell dette opp i springformen og press godt ned slik at du har en kompakt bunn.

Lag isen 

Rør kremfløte og søtet  kondensert melk sammen. Pisk til du har en tykk stivpisket krem.

Dette vil ta lengre tid enn pisking av vanlig krem, vær tålmodig. Rør inn vaniljeekstrakt på slutten.

Sett sammen kaken

17.mai kake

Skjær toppen av jordbærene slik at de kan stå stabilt. Plasser de på kakebunnen, dekk gjerne hele kakebunnen med bær om du vil.

Fyll på iskremen. Løft formen og bank det lett ned på benken slik at isen faller på plass mellom jordbærene. Dekk til kaken og sett i frysen, gjerne over natten før servering.

Server iskaken pyntet med bær og melis. Husk å ta ut kaken en halvtime før slik at det går fint å skjære i den.

17.mai kake

God 17.mai!

Kommentarer

  1. Reply Trine 19. mai 2015

    Tusen takk for en super oppskrift! Oppskriften var lett å følge og det tok null tid å få den ferdig. Jeg hadde dessverre samme problem med at jordbærene fortsatt var stivfrosne selv etter en god stund, men skal prøve med en varmere kniv neste gang. Jeg tilføyde dessuten litt limeskall og saften av en lime for å få en litt mer syrlig smak, og det ble kjempegodt! Supre oppskrifter som innspirerer, tusen takk!!

    Trine

  2. Reply Siren 19. mai 2015

    Takk. Jo hadde en finfin 17.mai :-).
    Får prøve med skarpere kniv og dypping i glovarmt vann neste gang ;-).
    For øvrig har jeg også laget karamell-isen din – åhhh himmelsk!
    Siren

  3. Reply Siren 17. mai 2015

    Nydelig som alt fra bloggen din! Jeg imponerte med denne i dag, og den er virkelig god. Bortsett fra jordbærene inne i kaken. De ble jo helt steinharde når de var frosne, og rakk ikke å bli myke før isen var alt for smeltet :-(. Blir det ikke sånn hos deg? Men hadde masse masse jordbær på toppen så det gikk greit altså, og isen er jo knallgod!
    Håper du har hatt en topp 17.mai!
    Mvh
    Siren

    • Reply Ina Johnsen 18. mai 2015

      Hei Siren
      Så gøy at du lagde kaken!
      Synd at du hadde problemer med jordbærene – jeg var litt spent på det selv, men det var ikke noe problem hos meg. Skjærte fint gjennom både isen, jordbærene og bunnen etter at det hadde stått ute en 20-30 minutters tid (tok litt tid før jeg fikk bildet jeg ville ha av kaken mens det fortsatt ikke var skjært i).
      Jeg passer på å bruke en skarp kniv. Jeg dypper den også i glovarmt vann før jeg skjærer – muligens at dette gjorde jobben lettere.
      Hatt en helt topp 17.mai takk – håper du også hadde det – tross steinharde jordbær 🙂

  4. Reply Liz 16. mai 2015

    Wow, denne blir helt super som grunnoppskrift til sommeren! Tusen takk for inspirasjon! 😀

    • Reply Ina Johnsen 17. mai 2015

      Det er den Liz!
      Blir en god sommer 🙂

  5. Reply Tone 16. mai 2015

    Denne ser utrolig digg ut! Skal prøves!

    Men lurer på hvor høy og hvilken diameter har du på springformen?
    Og hvordan tror det ville blitt å bytte ut hvit sjokolade med mørk sjokolade i bunnen?

  6. Reply Christine 16. mai 2015

    Helt nydelig, som alltid! ❤

    • Reply Ina Johnsen 16. mai 2015

      Takk, takk Christine 🙂

  7. Reply Frida 16. mai 2015

    Hei, kan man bruke vaniljestang istedenfor ekstrakt i denne oppskriften? 😀

    • Reply Ina Johnsen 16. mai 2015

      Hei Frida
      Det kan du, jeg hadde brukt frø fra en halv vaniljestang 🙂
      Lykke til!

  8. Reply pia 15. mai 2015

    Kan man bytte bringebær med jordbær. Altså i alle slike iskaker? Takk for inspirasjon!

    • Reply Ina Johnsen 16. mai 2015

      Hei Pia
      Det kan du gjerne!
      Lykke til 🙂

  9. Reply Julia 15. mai 2015

    Hei, jeg må bare si TUSEN TAKK for alle fantastiske oppskrifter du kommer med!! 🙂

    • Reply Ina Johnsen 15. mai 2015

      Å så hyggelig at du finner inspirasjon her på Mat på Bordet Julia – takk for fin kommentar.
      Alltid hyggelig med positiv respons 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »