Pepperonipizza

Pepperonipizza

Pepperonipizza er og forblir en klassiker!

Og jammen er det ikke mye som trengs for å lage en sabla god en. En sprø pizzabunn er en god start, en smakfull tomatsaus, pepperoni (eller annen velsmakende pølse, jeg er ikke så nøye på det) og masse ost – 2 lag med ost faktisk.

Litt nykvernet pepper og litt grønt på toppen (valgfritt) og pizzaen er klar til å fortæres.

Spis den fort da den er best rett fra ovnen mens osten fortsatt henger igjen med strenger når du drar stykkene fra hverandre…

til 4 personer (en stor eller to små pizzaer)

ingredienser
Pizzadeig
 • 300g hvetemel
 • 1ts salt
 • 1ts tørrgjær
 • ca. 2dl lunkent vann
Topping
 • tomatsaus
 • 200 g reven ost, gjerne en blanding
 • pepperoni eller annen god pølse
 • 100 g mozzarella
fremgangsmåte

Bland  hvetemel med  salt og tørgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Pepperonipizza

Rull ut deigen. Jeg foretrekker å lage to pizzaer. Når den ene er ferdig stekt settes den andre inn i ovnen – det garanterer varme stykker til alle, også ved annengangs servering…

Spre tomatsaus på bunnen, nesten helt ut til kanten.

Fordel revet ost på toppen og plasser tynnskivet pølse på toppen av det igjen. Riv mozzarella’en i mindre biter og strø over pizzaen.

Sett pizzaen i forvarmet ovn på den varme pizzastenen og stek i 5 – 7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått litt farge.

Kvern over litt pepper, dryss med basilikum eller annet grønt om du ønsker og server rykende varme med masse servietter og godt drikke!

Pepperonipizza

Kommentarer

 • Reply Margrethe 13. mai 2016

  Pizzaen ser kjempegod ut! Men hvor lenge ca må deigen heve for å dobles i str? Tar det ikke veldig lang tid når det bare brukes 1 ts med tørrgjær? Greit å vite hvor lang tid man må beregne på hevingen

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »