Glutenfri jordbærkake

glutenfri jordbærkake

Vi har tid til enda en rask jordbærkake! Om ikke du har lyst å prøve deg på den fenomenale iskaken (som forøvrig bare tar en halvtime å lage) har jeg et alternativ til deg her – glutenfritt til og med!

Kort forklart består kaken av en kokos/mandelmakron som smøres med syltetøy og pyntes med jordbær. Du kan selvsagt korte ned tiden med å bruke en ferdig bunn, men denne bunnen er også superrask og enkel å lage.

Gjør det litt flid med pynting av kaken (dvs. plukk de fineste jordbæren og skjær de pent) og du har en imponerende kake å servere i morgen!

du trenger

  • 3 eggehviter
  • 150 g melis
  • 200 g mandelmel
  • 200 g kokosmel
  • et par spiseskjeer syltetøy eller gelé
  • jordbær til pynt

 

ovn temp 180 C

Pisk eggehviter stive. Tilsett melis litt om gangen mens du pisker. Du skal ende opp med en luftig, blank marengsmasse.

Bland mandelmel med kokosmel og brett inn i marengsmassen. Fordel deigen i en rund springform (diam 20 cm) og press jevnt ned med en våt skje.

Sett bunnen i forvarmet ovn og stek i ca. en halvtime. Bunnen skal ha fått en fin gyllen farge og være fast når du trykker ned på den.

La kaken avkjøle i formen en 10 minutters tid før du løsner siden og løfter den av bunnen. La den avkjøle på rist.

Sett gjerne kaken sammen et par timer før servering.

Spre syltetøy eller gelé på bunnen. Jeg brukte hjemmelagd ripsgelé men valget er opp til deg – blåbær- eller bringebærsyltetøy kunne også passe godt for eksempel.

Del jordbær i to, med stilken, og plasser de rundt kanten med stilken pekende ut.

Skjær skiver av resterende jordbær og lag en liten rosette i midten. En hel, eller to halve jordbær kan legges i midten.

Kaken er klar til servering – gjerne med litt vaniljeis.

glutenfri 17.mai kake

Kommentarer

  1. Reply JORDBÆROPPSKRIFTER - Mat Pa Bordet 11. mars 2017

    […] du er glutenintolerant eller ikke, denne glutenfrie jordbærkaken er bare snadder. Friske jordbær ligger på et lag syltetøy smurt på en bunn laget av en blanding […]

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »