ANNONSE

Ranch salatdressing

salatdressing

Jeg skal prate litt om salatdressinger her på bloggen fremover. For hva er en salat uten en god dressing?

Jeg skal begynne med en av mine favoritter – ranch dressing. Har du sittet i en amerikansk restaurant og bestilt salat så har du antageligvis blitt bedt om å velge dressing. Ranch dressing er stort sett alltid en av mulighetene – thousand island og en eller annen vinaigrette er vanligvis også alternativer. (Apropos amerikanske restauranter, skal du bestille salat så be om å få dressingen servert ved siden av, ellers får du som regel en salat som drukner i dressing…)

Ranch dressing er også gjerne servert som en dip, da med en litt tykkere konsistens. Friterte løkringer, kyllingkubber eller friske grønnsaker spises gjerne med ranch dressing, i  tillegg til å brukes som topping på bakte poteter, pizzaer, tacoer osv.

En allsidig dressing altså!

Det finnes mange oppskriftsvariasjoner for denne dressingen, men jeg har landet på denne. Det kjekkeste med denne oppskriften er at du kan lage en kryddermiks som du kan ha stående hele sommeren (om den rekker så lenge) slik at du raskt kan blande opp litt dressing eller dip etter behov.

Og tenk for en fin gave en slik krydderblanding kan være om sommeren!  Ha blandingen i ett pent glass og legg ved en oppskrift – ypperlig sommergave spør du meg!

Her er krydderblandingen

  • 2 ss tørket persillle
  • 2 ss tørket gressløk
  • 1 ss tørket dill
  • 2 ss løkpulver
  • 1 ts hvitløkssalt
  • 1 ts pepper

Bland krydderblandingen godt. Ønsker du ikke store biter kan du  kjøre blandingen gjennom en krydderkvern.

For å lage dressingen blander du like mengder rømme med majones. Jeg bruker 1 ss krydderblanding til 200 ml dressing. Dette er veldig individuellt og det er selvsagt lov å endre krydderforhold.

Smak gjerne dressingen til med salt og pepper.

IMG_9802

Ønsker du en mer flytende dressing  kan du tynne den ut med melk eller vann. Husk å smake den til.

Jeg elsker å bruke den med poteter og blander avkjølte, kokte poteter med dressingen for å lage en superenkel og rask potetsalat (jeg tynner da ikke ut dressingen).

Muligehetene er mange her, og har du krydderblandingen tilgjengelig er det ingen grense for hva du evt. finner på !

salatdressing

Kommentarer

  1. Reply Mettende salat med byggryn og laks - Mat Pa Bordet 1. november 2017

    […] konklusjon på hva som er best. En enkel vinaigrette er friskt og lett. En rømmedressing – prøv gjerne oppskriften på ranch dressing – gjør salaten litt mer ‘fyldig’ om jeg kan si det. En litt utvannet pesto […]

  2. Reply Pastasalat med kylling, bacon og avokado - Mat Pa Bordet 27. mai 2017

    […] å lage krydderblandingen for den beste rømmedressingen du kommer til å smake i sommer? Ikke? Oppskriften er her og selv om det ikke er denne jeg bruker i pastasalaten her kan du gjerne gjøre det. Det hadde […]

  3. Reply helen 16. mai 2017

    Hvorfor har vi ikke laget denne før?? Utrolig digg – enkelt og greit!

    • Reply Mat På Bordet 28. mai 2017

      Så bra at du fant frem til oppskriften Helen!
      Helt enig, synes det er helt genialt å ha en egen krydderblanding for dressing og dip klar til enhver tid 🙂

  4. Reply Ranchdressing | annabuda 27. april 2017

    […] Ranchdressing […]

  5. Reply Panert kylling (i ovnen) - Mat Pa Bordet 18. april 2017

    […] gjerne med en ranch dip – du kan lage din egen, se her for oppskrift på krydderblandingen – eller med ketchup, pesto, majones, sennep, ja igrunnen, det du liker av […]

  6. Reply Ellen 26. februar 2017

    Blir alltid jubel når jeg setter ranchdressing på bordet her i huset!

    • Reply Mat På Bordet 30. mars 2017

      Ja, jøss, det skjønner jeg godt 😉

  7. Reply Solveig Kvinnesland Bele 24. mai 2016

    Bruker du Mills eller Hellmann’s majones når du lager denne? Eller lager du selv?

    • Reply Mat På Bordet 25. mai 2016

      Hei Solveig – jeg bruker vanligvis Mills for det er det jeg har for hånd. Hellmann’s hadde også vært godt og hjemmelaget enda bedre…

  8. Reply Marit Grimstad 20. juni 2015

    Trodde ranch dressing alltid ble laget med Kjernemelk (buttemilk) det får du ikke her, men skumma kultur er et godt alternativ

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »