En klassiker står for tur her på bloggen – Cæsarsalat. Salaten er ett måltid i seg selv og serveres vanligvis porsjonsvis gjerne med tilbehør som for eksempel kylling eller (villfanget) scampi.
Det er få elementer i salaten og dermed desto viktigere at alle stemmer. Og i det jeg skriver at det er viktig å få alle elementer riktig så skal jeg også fortelle at vi skal jukse litt med dressingen. Vi skal bruke ferdig majones istedenfor å lage vår egen. Noen forenklinger er kjekke å ta med seg.
for 2 personer trenger du følgende for salaten
ingredienser
200 – 300 g kyllingfilet
olivenolje, salt og pepper
en romanosalat, vasket og tørket
parmesan, i fine skiver
Til krutonger
3-4 brødskiver
litt smør
1-2 hvitløksfedd
finrevet parmesan
Til dressing
3 ss majones
1 ts hvitvinseddik
1-2 ansjosfileter
1 hvitløksfedd presset
1 ts worcestershire saus
3 ss finrevet parmesan
salt, pepper
fremgangsmåte
Begynn med å grille eller steke kyllingen. Pensle fileten(e) med olivenolje og krydre med salt og pepper. La kyllingen hvile etter grillingen/stekingen.
Lag krutonger. Skjær brødskivene i terninger. Smelt et par spiseskjeer smør i en stekepanne sammen med ett fedd hvitløk som er skrellt og knust. Bland smøret med brødterninger, legg de i en ildfastform og sett i forvarmet ovn (200C). Stek i 5-7 minutter til gyldne og sprø. La de avkjøle.
Lag dressingen. Mos anjosfiletene fine med en gaffel og bland med (presset) hvitløk (bruk gjerne hvitløken du brukte for krutongene). Rør sammen ansjosfileter, hvitløk, majones, hvitvinseddik, worcestershire saus og parmesan. Tynn ut med litt vann om den er for tykk (den skal ha yoghurt konsistens) og smak til med salt og pepper.
Riv romanosalaten i litt store biter og bland med noen spiseskjeer dressing. Skjær eller riv kyllingen i biter og bland med salaten. Ha salaten over på tallerkner og fordel krutonger og skivet parmesan på salatene. Server resten av dressingen ved siden av.
Smakfullt. Dette serverte jeg til middag i dag.
Så bra at det smakte! Salatan passer jo utmerket til middag 🙂