Cæsarsalat med kylling

cæsarsalat

En klassiker står for tur her på bloggen –  Cæsarsalat. Salaten er ett måltid i seg selv og serveres vanligvis porsjonsvis gjerne med tilbehør som for eksempel kylling eller (villfanget) scampi.

Det er få elementer i salaten og dermed desto viktigere at alle stemmer. Og i det jeg skriver at det er viktig å få alle elementer riktig så skal jeg også fortelle at vi skal jukse litt med dressingen. Vi skal bruke ferdig majones istedenfor å lage vår egen. Noen forenklinger er kjekke å ta med seg.

for 2 personer trenger du følgende for salaten

ingredienser
  • 200 – 300 g kyllingfilet
  • olivenolje, salt og pepper
  • en romanosalat, vasket og tørket
  • parmesan, i fine skiver
Til krutonger
  • 3-4 brødskiver
  • litt smør
  • 1-2 hvitløksfedd
  • finrevet parmesan
Til dressing
  • 3 ss majones
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1-2 ansjosfileter
  • 1 hvitløksfedd presset
  • 1 ts worcestershire saus
  • 3 ss finrevet parmesan
  • salt, pepper
fremgangsmåte

cæsarsalat med kylling

Begynn med å grille eller steke kyllingen. Pensle fileten(e) med olivenolje og krydre med salt og pepper. La kyllingen hvile etter grillingen/stekingen.

Lag krutonger. Skjær brødskivene i  terninger. Smelt et par spiseskjeer smør i en stekepanne sammen med ett fedd hvitløk som er skrellt og knust. Bland smøret med brødterninger, legg de i en ildfastform og sett i forvarmet ovn (200C). Stek i 5-7 minutter til gyldne og sprø. La de avkjøle.

Lag dressingen. Mos anjosfiletene fine med en gaffel og bland med (presset) hvitløk (bruk gjerne hvitløken du brukte for krutongene). Rør sammen ansjosfileter, hvitløk, majones, hvitvinseddik, worcestershire saus og parmesan. Tynn ut med litt vann om den er for tykk (den skal ha yoghurt konsistens) og smak til med salt og pepper.

Riv romanosalaten i litt store biter og bland med noen spiseskjeer dressing. Skjær eller riv kyllingen i biter og bland med salaten. Ha salaten over på tallerkner og fordel krutonger og skivet parmesan på salatene. Server resten av dressingen ved siden av.

Cæsarsalat med kylling

 

Kommentarer

  • Reply Lappedamen 8. juni 2015

    Smakfullt. Dette serverte jeg til middag i dag.

    • Reply Mat på Bordet 10. juni 2015

      Så bra at det smakte! Salatan passer jo utmerket til middag 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »