Baby back ribs

baby back ribsFør jeg setter i gang her så må jeg komme med en bekjennelse – jeg er ingen stor fan av ribbe. Sånn, der fikk jeg sagt det.

MEN, det skjedde et par ting forrige uke. For det første var jeg på Maschmanns Matmarked i forbindelse med en reklameinnspilling (mer om det senere) og der kom jeg i snakk med en meget hyggelig dame bak kjøttdisken ( jeg skulle late som for filmens sin skyld…). Det som interesserte meg mest var baby back ribs (må innrømme at det lå mye godt i den kjøttdisken) for en eller annen grunn og snart var jeg på vei mot kassa med 5 remser baby back ribs.

Så skulle det også ha seg at jeg samme kveld var invitert på sommerfest hos Sentralen. Og hva fikk vi servert der? Jo, fantastisk gode, saftige, du-må-slikke-fingrene-dine-etterpå type ribs.

Men, ikke nok med det, den nyeste utgaven av Bon Appétit var kommet med posten og der fant jeg jammen en ukomplisert oppskrift på nettopp baby back ribs.

Du begynner å skjønne lunten nå ikke sant – det var meningen at jeg skulle lage ribs….

Utstyrt med råvarer og inspirasjon fra blad og gårsdagens smakeprøver ble det altså baby back ribs her om søndagen. Og dævern, så godt det var!

Så godt at jeg må bare få lov til å dele oppskriften med en eneste gang, selvom det er en kjøttfri mandag…

for 4 personer

ingredienser
  • 4-8 remser baby back ribs (det holdt med 5 for oss)
  • 100 g brun sukker
  • 2 ss røkt paprika
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss chilipulver
  • 2 ss salt
  • 100 g smør
  • saft av en halv sitron
fremgangsmåte

Kombinasjonen av krydder er litt opp til deg – dette er hva jeg landet på etter inspirasjon fra oppskriften i Bon Appétit.

Bland sukker, paprika, hvitløkspulver, chilipulver og salt sammen i en skål. Sett 2 ss av krydderblandingen til side.

Tørk kjøttet godt med tørkepapir og legg det i en stor ildfastform. De skal kunne ligge i ett lag. Strø krydderet over kjøttet og gni det godt inn.

En liten notat – det er mange oppskrifter som anbefaler å fjerne membranen på undersiden av ribben. Dette har jeg ikke gjort, og ikke synes jeg at det var nødvendig heller. 

baby back ribsDekk formen med aluminiumsfolie og sett i forvarmet ovn (150C). La kjøttet steke i 2 – 3 timer til kjøttet er mørt (mine var ferdige etter to timer).

Hell av saften som har samlet seg i formen. Om det er mye fett i saften kan du helle dette av. Dekk til kjøttet igjen.

Smelt smøret i en kjele. La det koke opp til det skummer og så til slutt blir brun. Pass på at du ikke brenner smøret. Hell opp i saften fra kjøttet og resten av krydderblandingen du har spart på. La dette koke videre til det her redusert noe og du her en fin litt ‘sticky’ marinade. Ha opp i sitronsaft og smak til med salt.

Fyr opp grillen.

Pensle kjøttet med marinade på begge sider. Legg kjøttet på grillen, gjerne på indirekt varme slik at det ikke brenner. Grill i 10- 15 minutter. Pensle gjerne med mer marinade under stekingen.

La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer kjøttet opp i porsjoner.

Server kjøttet med noen gode salater – brokkolisalat passer for eksempel kjempegodt til. Og er du glad i potetsalat anbefaler jeg denne.  Hvitløksbrød er heller aldri feil….

Så er det bare å finne frem tørkerullen….

baby back ribs

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »