Lasagne

lasagne

Her er en litt annerledes lasagne – med mer grønnsaker og ingen hvitsaus. En noe lettere variant altså der jeg veksler mellom kjøttsaus og en blanding av grønnsaker ( i dette tilfellet squash og spinat) og mascarpone.

Ha gjerne alt klart når du skal sette sammen lasagnen – kjøttsausen skal være ferdiglaget, grønnsakene ferdig skjært og om du ikke bruker ferske lasagneplater (jeg lagde mine med min pastamaskin) må du sjekke om de skal forkokes.

du trenger for 4-6 personer

ingredienser
Til kjøttsausen
 • en pakke kjøtt- eller karbonadedeig, gjerne økologisk
 • en løk, finhakket
 • to fedd hvitløk, finhakket
 • en boks á 400g med cherry- eller hakkede tomater
 • salt, pepper, tørket oregano, olivenolje
Til lasagnen
 • lasagneplater
 • en squash i tynne skiver
 • en pakke babyspinat
 • en boks mascarpone
 • parmesan
 • salt & pepper
fremgangsmåte

Lag kjøttsausen. Stek kjøttet i to omganger slik at stekepannen holder varmen godt nok til å brune kjøttet, ikke koke det. Krydre kjøttet med salt, pepper og oregano under stekingen. Ha det ferdigstekte kjøttet i en gryte.

Ha litt mer olivenolje i stekepannen og stek løken til den er myk. Ha opp i hvitløken og stek videre i noen minutter. Ha løken og hvitløken i gryta med kjøttet.

Ha litt vann i stekepannen, la det koke opp og skrap opp kjøtt og krydderrester med en sleiv. Hell dette over kjøttet og løken. Rør inn tomatene og la det hele koke opp. La det småkoke til sausen har tyknet. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig. La kjøttsausen avkjøle noe.

lasagne

Finn en ildfastform som du kan steke lasagnen i. Ha et lag med kjøttsaus i bunnen og dekk den med et lag lasagneplater. Knekk eller klipp til lasagneplatene slik at de passer i formen. Det gjør ingenting om de overlapper noe.

Legg et lag med squash på toppen av lasagneplatene.

lasagne

Fordel noen klatter med mascarpone på squashen. Har du noen friske urter kan du gjerne strø disse også mellom lagene. Husk også å krydre grønnsakene noe før du legger på enda et lag med lasagneplater.

Ha nok et lag med kjøttsaus, så et lag med lasagneplater før du dekker med spinat og noe mascarpone. Fortsett lagvis med kjøttsaus, grønnsaker og lasagneplater.

lasagne

Siste lag skal være kjøttsaus. Ha litt mascarpone på toppen og revet parmesan.

Jeg hadde ingredienser til overs etter å ha fylt formen min og lagde porsjons-lasagner i små aluminiumsformer.

Sett lasagnen i forvarmet ovn (180 C) og stek i ca. 40 – 60 minutter til kjøttsausen bobler og lasagnen er al dente (test med en kakepinne, du kjenner om lasagneplatene er myke og har bare bittelitt motstand).

La lasagnen avkjøle i 20 minutter slik at den ‘setter’ seg. Server gjerne med en enkel grønnsalat.

lasagne

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »