Marrokansk couscoussalat med marinert kylling

Sommersalater er noe man egentlig aldri kan få nok av. Enkle, gode salater som lett kan lages kvelden i forveien klar for gjester, matpakker eller morgendagens middag. Gode krydder gir denne couscous-salaten masse smak.
I tillegg gjør sammensetningen av sprø grønnsaker, søte tørkede frukter, krydret couscous og marinert kylling denne salaten til en allround slager hos alle i familien.
du trenger (for 8 pers)
ingredienser
 • 5dl couscous
 • kyllingbuljong
 • 1ss olivenolje
 • 1 hvitløksfedd, finrevet/hakket
 • 1ts salt
 • 2ts gurkemeie
 • 2ts spisskumin
 • 1ts kanel
 • 1 finhakket rød chilli (uten frø)
 • 3dl rosiner
 • en håndfull tørkede aprikoser, strimlet
 • 1 agurk
 • 3 gulrøtter
 • 2 rød paprika
 • 2 vårløk
 • saften og finrevet skall av en sitron
 • 3 ss olivenolje
 • 6 -8 kyllingbryst
 • 3ss olivenolje
 • 3ss sitronsaft
 • salt og pepper
fremgangsmåte
mandelskiver til pynt (og smak) og gjerne litt koriander hvis du kan få tak i
Mengde vann som trengs for å tilberede couscousen finner du på pakkens side. Vannet tilsettes kyllingbuljong (tilpasset mengde vann), olivenolje, hvitløk, salt, krydder og chilli. Kok det hele opp, ta av varmen og rør inn couscousen. Strø rosiner på toppen, sett på lokk og la det stå en 10 minutters tid.
Del agurken i to på langs og skrap ut kjernen/frøene med en skje. Del igjen i to på langs og skjær agurkene i skiver. Skrell gulrøtter og skjær i biter (del de også på langs hvis de er store). Paprikaen skal også skjæres i passe store biter. Vårløk strimles.
Bruk en gaffel for å «lufte» couscousen og bryte opp evt. klumper – du kan gjerne bruke fingrene til dette hvis du synes gaffelen er litt ineffektivt. Tilsett alle oppskjærte grønnsaker, aprikos og sitronskall. Visp  sitronsaften med olivenoljen, hell over salaten og bland det hele sammen. Alt dette kan du gjøre en dag i forveien – salaten blir faktisk bedre av å stå litt. Oppbevar i kjøleskapet men la salaten komme til romtemperatur før servering.
Lag kyllingmarinade av olivenolje, sitronsaft og noen gode omdreininger av salt- og pepperkvernen. Tilsett kyllingen og la det marinere en 30 minutters tid. Kyllingen smaker best hvis du griller den, men den kan også stekes i ovn. Stek/grill kyllingen og la den hvile 10 minutter før du skjærer den i strimler og tilsetter salaten. Bland. Strø en håndful skivede mandler og grovhakket koriander over salaten og server.  Alternativt kan du servere kyllingen hel ved siden av salaten.

 

Innlegget ble først publisert i august 2011

Kommentarer

 • Reply Hege 23. juli 2015

  Takk for superoppskrift! Denne ble laget til mafiaen på hytta i sommer og falt i smak hos alle

  • Reply Mat På Bordet 23. juli 2015

   Det var superhyggelig å høre Hege – glad for at salaten falt i smak!

 • Reply Anonymous 13. mai 2013

  Nam, denne smakte godt. Kan anbefalast!

 • Reply Mat på Bordet 29. august 2011

  Kjempegod kombinasjon couscous og mynte!
  Plantet mynte i sommer, håper å kunne stikke ut og plukke massevis til våren jeg også!

 • Reply GryNoKa 27. august 2011

  Dette ser bare fantastiskt godt ut!
  Har brukt en del coscos i salat jeg og. Yndlingssalaten min er av coscos, nektariner, masse oppklippet mynte salt/pepper/olivenilje. Det er det første jeg lager om våren når mynten spirer i hagen. : )

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »