Ukens oppskrifter

Det er første uke av skoleferien og ukens rutiner er i endring. Litt andre tider, litt flere eller færre barn til middag, her gjelder det å være fleksibel. Forhåpentligvis fortsetter solen å skinne og er vi heldige kan noen måltider nytes ute. Vi krysser fingre….

Her har du noen oppskrifter som forhåpentligvis kan friste:

falafelVi starter med en kjøttfri mandag og da kan du servere falafler! Godt å spise sånn i farten – stapp de ned i et pitabrød med litt salat, revet gulrøtter og agurk, en dæsj med yoghrut og litt hot sauce.

hummus

Ekstra gode er de servert med litt hjemmelagd hummus. 

Ikke noe i veien for å ha dette til middag to dager på rad om du vil…

hamburger

Grillsesongen er godt i gang hjemme hos oss og hamburger er alltid en favoritt. Tidligere denne våren hadde jeg et oppdrag som innebar at jeg skulle lage forskjellige retter med Selbu blå. Jeg lagde disse mini-hamburgerene, eller sliders som de egentlig heter, og toppet de med osten. Dødsgodt!

oppskrift hamburgerbrødEn hamburger er aldri bedre enn sitt svakeste ledd og det er som oftest hamburgerbrødet. Følg denne oppskriften på hamburgerbrød (med hemmelig ingrediens) og du får verdens beste brød !

CæsarsalatEn frisk, crunchy salat med kylling passer helt ypperlig som middag. Kyllingen kan du grille på forhånd, eller den kan grilles mens du tilbereder de andre elementene du trenger for salaten. Det er egentlig best – litt lunken kylling på salaten synes jeg er best! Her finner du oppskriften på cæsarsalat med kylling. Og apropos kylling – du kan selvsagt lage salaten uten også..

kyllingcurryEn rask, enkel kyllingcurry er helt supert å diske opp med på en hverdag. Curryen lager du mens risen koker, og kan ikke alle spise samtidig er retten lett å holde varm.

lakseburgere oppskriftHjemmelagde fiskeburgere har jeg som oftest liggende i frysen, klar til å ta frem til en rask og sunn middag. Disse spicy lakseburgerene liker jeg å servere i salatblader med litt lime, gjerne litt grillet vårløk og en søt chilisaus. De kan selvsagt også serveres i brød – hamburgerbrød eller pitabrød for eksempel.

pepperonipizzaTil helgen, om det er fredag eller lørdag, må vi ha pizza! Pepperonipizza, en klassiker, er en storfavoritt hjemme hos oss!

lasagne oppskriftLasagne kan du lage på forhånd – sett den i kjøleskapet så lenge – og stek den når du trenger den. Perfekt helgemat! Lag en deilig grønn salat til og kos deg med middagen!

iskakeJeg avslutter mine forslag til ukens oppskrifter med den fineste kaken som er såååå enkel å lage – en iskake med marengs og jordbær. Ingen iskremmaskin nødvendig!

Ha en fantatisk uke alle sammen – følg meg gjerne på snapchat om du vil se hva jeg holder på med ellers – der heter jeg også ‘matpaabordet’.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »