Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Gresk salat med perlespelt

gresk salat med perlespelt

 

Jeg er nå installert på hytta i Østfold og en av mine stoppesteder i disse sommerukene er hos Gro som driver Vestre Bjølsund gårdsbutikk som ligger mellom Moss og Rygge. Gro har alltid noe godt (hun har et lite forsøksprosjket på gang med bønner) i butikken og denne gangen falt valget på spelt produkter fra Holli mølle i tillegg til diverse friske grønnsaker.

Eltefritt speltbrød og rundstykker ble bakt i helgen og i dag består menyen av en deilig gresk inspirert salat med perlespelt, såkalte middagsperler. Middagsperler er helt geniale – proppfulle av smak, god konsistens og supersunne (bytt gjerne ut ris med middagsperler i dine oppskrifter).

Begynn med denne salaten – den er kjempegod og blir bare bedre etter en dag eller to når smakene virkelig har fått satt seg.

for 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 150 g perlespelt
  • ca. 15 cherrytomater delt i 4
  • 1/2 agurk, halvert, frøkjerne fjernet, skjært i skiver
  • 1 vårløk i tynne skiver
  • 1/4 rød løk, i fine skiver
  • en liten håndfull persille blader
  • en Apetina snack pack, green olives and garlic
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Kok perlespelten ihht pakkens anvisning. La den renne av og skyll kort med kaldt vann. La det renne av igjen.

Ha cherrytomater, agurk, vårløk og rød løk i en stor skål og bland med perlespelten. Hell innholdet (også oljen) av snack packen i salaten og vend forsiktig inn.

Om du ikke liker hele hvitløksfedd kan du fiske disse ut og skjære de i skiver før du vender de inn i salaten igjen. Jeg liker å skjære de opp – da blir det litt hvitløk på alle…

Vend inn persille og smak til med salt og pepper.

Salaten kan serveres med det samme men blir enda bedre om den får lov å stå kjølig en dag eller to slik at smakene får sette seg.

Salaten kan spises for seg selv som et lite måltid eller serveres med for eksempel grillmat.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »