ANNONSE

Cookies med hasselnøtter og sjokolade

cookies

Gjør du sånn som meg og kjøper noe i butikken (matbutikken altså) som du bare får lyst å lage noe med?

Sånn var det med meg og hasselnøtter i dag. Helt ubegrunnet egentlig. Jeg tåler ikke å spise hasselnøtter rå, men er de bakt eller stekt går det fint. Og sammen med sjokolade er de helt uimotståelig.

Vel hjemme bar det rett på nett og via Google fant jeg en deilig cookie oppskrift hos Nigella som jeg har nesten fulgt. Veldig gode ble de og her får du oppskriften i tilfelle du også får lyst å lage noe med hasselnøtter.

for ca. 20 cookies trenger du

  • 250 g hasselnøtter
  • 150 g myk smør
  • 75 g sukker
  • 75 g brunsukker
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
    150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 150 g grovhakket sjokolade

ovn temp 180C

Rist hasselnøttene enten i ovnen (ved 180C) eller i en stekepanne. Skinnet vil begynne å løsne og det vil dufte godt av hasselnøtter når de er ferdige. Hold et øye med de under stekingen.

Ha ca. halvparten av nøttene i en food processor og kjør til du har en relativ fin hasselnøttmel. Sett til side.

Gni av skinnet på resten av hasselnøttene (ha de i et rent kjøkkenhåndkle og gni de mot hverandre, skinnet vil løsne) og grovhakk de. Sett til side.

Rør smør, sukker og brun sukker luftig. Tilsett egget og rør godt.

Bland hasselnøttmel, hvetemel og  bakepulver sammen. Rør dette inn i smørblandingen. Rør til slutt inn grovhakket sjokolade og hasselnøtter.

Bruk to skjeer eller en iskremskje til å lage like store kuler av deig og sett de på et bakebrett med litt mellomrom (jeg plasserte 9 cookies på et brett). Trykk de litt ned.

Sett cookiesene i forvarmet ovn og stek i 8 -10 minutter.

La de avkjøle noe på brettet (de er litt myke) noen minutter før  du flytter de over på en rist.

Oppbevares i tett kakeboks.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »