Eltefritt brød – 7 fantastiske varianter

 

Av de over 60 eltefrie variantene som du finner her på bloggen har jeg samlet 7 (ja, en for hver ukedag…) som jeg liker spesielt godt. Det blir nok et innlegg til om ikke så altfor lenge med flere, for jeg har mer en 7 favoritter.

Her har du alstå mine første 7:
eltefritt brød

Eltefrittbrød med quinoa – har du noe quinoa til overs, putt det i brøddeigen. Brødet er så godt at det lønner seg å ha litt quinoa til overs når du først koker opp noe, så husk på det neste gang…

eltefritt brød

Eltefritt kanel- og rosinbrød ble til etter at savnet etter kanel-rosin-bagels ble for stort. Sett gjerne noen skiver i brødristeren og smør på litt smør mens de fortsatt er varme.  MMmm…. Er du så heldig å ha noe til overs kan du lage verdens beste armeriddere!

eltefritt brød

Eltefritt frøbrød – her er det ikke snakk om beskjedne menger frø, neida her skal det smakes! Bruk det du selv liker av frøkombinsasjoner eller bruk opp rester som du har liggende.

eltefritt brød

I tillegg til å være vakkert smaker eltefritt pestobrød såååå godt! Jeg spiser den gjerne som den er til supper eller salater, men den er også innmari god til blings. Bruk det du ønsker av pesto, men den kan gjerne være hjemmelaget. Du finner mange flere pestooppskrifter her på bloggen.

eltefritt brød

Eltefritt gulrotbrød med gresskarkjerner er en av de mest populære eltefrie brødene her på bloggen. Ikke uten grunn….

eltefritt brød

Er det delte meninger i huset kan dette brødet være en fin kompromiss – eltefritt half and half brød…

eltefritt brød

Eltefritt brød med salvie, cheddar og sennep – et heidundrandes brød som passer perfekt til sommerens salater og grillmat!

Har du ikke laget eltefritt brød før kan du ta en titt på denne filmen som jeg har laget og som viser hvor enkelt det gjøres. Happy baking!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »