Eplepai med mandelfyll

eple og mandelkake

Forestill deg dette. En paibunn som er fylt med frangipane (en kransekakeaktig fyll) belagt med epleskiver. Høres godt ut ikke sant?

Særlig hvis du da også serverer terten halvlunken med litt is eller pisket krem til. Jada….

ingredienser
Til paibunnen
  • 100g smør
  • 100g melis
  • 250g hvetemel
  • 1 egg
  • 1ss sitronsaft
Til fyllet
  • 150g mandelmel
  • 150g melis
  • 1 ss hvetemel
  • 150g smør
  • 3 egg
  • 3 syrlige epler, vasket, skrellt, kjernet og skjært i tynne skiver
fremgangsmåte

Ovn temp 180C, 25cm paiform

Rør smør og melis hvitt og luftig. Tilsett hvetemel og bland til du har en smulelignenede deig. Pisk egg med sitronsaft og tilsett nok til deigen kommer sammen. Hell deigen ut på benkeplaten og arbeid deigen til den er smidig. Form deigen til en ball, press ned til en sirkel og pakk godt i plastfolie. Sett kjølig minimum en time.

Ta deigen frem og rull den ut til en sirkel med minimum 31 cm diameter. Legg deigen forsiktig i formen og skjær kanten til en høyde på ca. 3.5cm. Dekk til og sett kjølig.

Lag fyllet. Bland mandelmel, melis og hvetemel. Pisk smøret hvit. Tilsett egg, ett om gangen. Rør inn melblandingen. Hell fyllet i den avkjølte paideigen og fordel eplene i fyllet. Sett i forvarmet ovn og stek i 45-50 minutter. Dekk til kaken halvveis under stekingen slik at den ikke tar til seg for mye farge.

La kaken avkjøle på rist. Server lunken eller helt avkjølt.

Kommentarer

  • Reply Annette Hansen 26. september 2021

    Bør sjekke rettskriving …
    skrelt en L (skrelle,skreller,har SKRELT)
    Skåret (IKKE skjært-skjære,skjærer,har SKÅRET)
    Røres hvitT ( en gang riktig skrevet)

    Ellers er oppskriften sikkert god

    • Reply Mat På Bordet 1. oktober 2021

      Hei Annette
      Ja, dette er en litt gammel oppskrift og språket er heldigvis blitt (litt) bedre.
      Sånn er det når norsk ikke er et språk man behersker 100%.
      Innlegget er rettet – og ja, oppskriften er kjempegod – håper du vil prøve den.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »