Her har du den – burger med en vri! Deilig, saftig lammeburger (pass på å ikke oversteke den, og la den hvile litt før servering) i grove pitabrød (oppskrift kommer, men i mellomtiden kan du bruke denne) og med en deilig mynte pesto. Spe på med litt salat (jeg brukte spinatblader), noen skiver agurk og rødløk samt en god klatt yoghurt. Digg!
for ca 10 små burgere trenger du
ingredienser
600g kjøttdeig av lam
100 g fetaost
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
Myntepesto
en god håndfull persille
en god håndfull mynte
en hvitløksfedd
1 ts sennep
1 ss hvitvinseddik
ca. 50 ml olivenolje
fremgangsmåte
Lag lammeburger. Smuldre opp fetaosten og bland med kjøttdeigen, salt og pepper. Form farsen til burgere. Husk at de vil krympe under steking.
Lag pestoen. Ha alle ingredienser i en food processor og kjør til du har en litt grov blanding. Smak til med salt og pepper.
Burgere kan enten grilles eller stekes i panne. I begge tilfellene steker/griller du 3-4 minutter pr side. Du ønsker en fin skorpe på utsiden og gjerne litt rosa kjøtt på innsiden. Liker du det gjennomstekt, steker du burgerene et par minutter lengre.
Sett gjerne alle burger-elementene på et bord slik at alle kan lage seg sin egen burger. Godt til burgeren er