Lammeburger med myntepesto

lammeburgere

Her har du den – burger med en vri! Deilig, saftig lammeburger (pass på å ikke oversteke den, og la den hvile litt før servering) i grove pitabrød (oppskrift kommer, men i mellomtiden kan du bruke denne) og med en deilig mynte pesto. Spe på med litt salat (jeg brukte spinatblader), noen skiver agurk og rødløk samt en god klatt yoghurt. Digg!

for ca 10 små burgere trenger du

  • 600g kjøttdeig av lam
  • 100 g fetaost
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts nykvernet pepper

for myntepestoen trenger du

  • en god håndfull persille
  • en god håndfull mynte
  • en hvitløksfedd
  • 1 ts sennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • ca. 50 ml olivenolje

Lag lammeburger. Smuldre opp fetaosten og bland med kjøttdeigen, salt og pepper. Form farsen til burgere. Husk at de vil krympe under steking.

Lag pestoen. Ha alle ingredienser i en food processor og kjør til du har en litt grov blanding. Smak til med salt og pepper.

Burgere kan enten grilles eller stekes i panne. I begge tilfellene steker/griller du 3-4 minutter pr side. Du ønsker en fin skorpe på utsiden og gjerne litt rosa kjøtt på innsiden. Liker du det gjennomstekt, steker du burgerene et par minutter lengre.

Sett gjerne alle burger-elementene på et bord slik at alle kan lage seg sin egen burger. Godt til burgeren er

  • pita- eller hamburgerbrød
  • salat eller spinat
  • tynne skiver med rødløk
  • agurk skiver
  • yoghurt
  • myntepestoen
  • ekstra mynteblader eller blomster

Håper det smaker for deg også!

lammeburgere

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »