ANNONSE

GRILLET LAKS MED JORDBÆRSALSA

laks med jordbærsalsa

Har jeg fortalt at jeg har helt dilla på norske jordbær nå som de endelig er i sesong? Yepp, jeg har det! I går kjøpte jeg tre kurver fra jordbærbua her på Onsøy. Jeg plukket opp litt laks (hadde valget mellom økologisk- eller villaks) hos fiskehandleren (her har jeg hele 2 fantastiske fiskehandlere i nærheten i motsetning til 0 i Oslo) og dro hjem for å lage en rett jeg lagde i vinter i forbindelse med et oppdrag jeg hadde for Coop.

Nå skulle det endelig bli laks med jordbærsalsa på oss også! Det var skeptiske ansikter her hjemme når jeg fortalte hva jeg skulle lage – laks og jordbær liksom, går det an? Men du verden som det forsvant. Fisken serveres enkelt med salsaen og litt brun ris som tilbehør. Mer trenger du ikke.

En utrolig lettvint sommermiddag som du kan lage på en halvtime. Risen kan kokes og jordbærsalsaen kan lages mens fisken grilles, enklere blir det ikke.

for 4 personer trenger du

  • ca 800g laksefilet, hel, med skinn
  • honning
  • nykvernet pepper

til salsaen trenger du

  • en kurv med jordbær, renset
  • en halv rødløk, finhakket
  • 10-15 store basilikumblader, strimlet
  • 10-15 store mynteblader, strimlet
  • 1 ss rødvinseddik*
  • 1 ss olivenolje
  • kvernet chiliflak*

*istedenfor rødvinseddik som jeg opprinnelig brukte i oppskriften for Coop, brukte jeg en granatepleeddik som jeg kjøpte på Oliviers.

Lag jordbærsalsa. Skjær jordbær i små terninger og legg i en skål sammen med rødløk, basilikum og mynte.

jordbærsalsa

Hell over olivenolje og eddik og kvern over noen chiliflak om du bruker. Rør forsiktig sammen og sett til side.

jordbærsalsa

Pensle skinnsiden av laksen med litt olivenolje og kjøttsiden med lit honning. Kvern over litt pepper. Legg laksen med skinnsiden ned på grillen over indirekt varme (dvs at det ikke er glødende grill eller en tent brenner direkte under fisken) og sett lokk på grillen.

Grilltiden vil være litt avhengig av tykkelsen på fisken og hvor godt stekt du liker den. Beregn 15- 20 minutter. Skinnet vil brenne, men det er ingen fare med det, den trenger du ikke å spise.

Server fisken med jordbærsalsa over eller ved siden av og gjerne litt brun ris som tilbehør.

Kommentarer

  1. Reply Liv-Torill 13. juli 2016

    Dette prøvde vi i går. Og det var spesielt salsaen som fekk mest merksemnd, overraskande god 🙂 . Alle rundt bordet kosa seg.

    • Reply Mat På Bordet 17. juli 2016

      He, he, hyggelig å høre at dere ble positivt overrasket Liv-Torill 🙂

  2. Reply Anita 11. juli 2016

    Så enkelt. Så godt!
    Dette har blitt en sommetfavoritt her i huset:-)

    • Reply Mat På Bordet 11. juli 2016

      Så hyggelig å høre Anita!
      Det var noen i huset her som var noe skeptisk når jeg serverte jordbær med laks, men det er virkelig en slager 🙂

  3. Reply Hilde Mathilde 28. juni 2016

    Nydelig sommerrett!! Tusen takk!

    • Reply Mat På Bordet 2. juli 2016

      Så bra at det falt i smak Hilde!! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »