PIZZA I PANNE

pizza i panne

Jeg måtte jo prøve det – steke en pizza i en panne altså.

Jeg (og resten av familien) er installert på hytta og der har vi ikke pizzasten. Ikke har jeg tenkt å frakte en med meg heller. Derfor blir det litt eksperimentering. Pizza i langpanne faller liksom ikke i smak lenger, de blir dvasse. Pizza på grillen er selvsagt en mulighet, men dette ‘deep pan’ konseptet liker jeg , så lenge man ikke ender opp med en bunn av halvstekt deig.

Metoden er veldig enkel. Du lager din vanlige pizzadeig, ruller den ut til en størrelse som er litt større enn panna di (obs. pass på å bruke en panne som kan settes i stekeovnen – ingen tre eller plasthåndtak altså..) og forsteker deigen noe på kokeplaten før du legger på topping og setter det hele i ovnen.

Fordelen er at du kan fylle opp med saus, ost, pepperoni, grønnsaker, osv uten at alt velter ut under stekingen. Det blir litt som en pizza pai altså. God pizzakant blir det også – lurer på om jeg skal rulle litt ost inn i den neste gang…

Ja, og sprø bunn!

for 2-3 pizzaer i panne trenger du

ingredienser
Pizzadeig
 • 300g hvetemel
 • 1ts salt
 • 1ts tørrgjær
 • ca. 2dl lunkent vann
Topping
 • en boks grovhakkede eller hele tomater
 • 20 - 30 g parmesanost grovhakket
 • en hvitløksfedd
 • oregano, salt, pepper
 • revet ost (bruk gjerne opp rester du har i kjøleskapet)
 • mozzarella
 • pepperoni
 • rødløk i fine skiver
 • evt. annet - oliven, artisjokker, annen pølse, mais, paprika, osv.
fremgangsmåte

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Ovn temp 220C.

Lag pizzasaus ved å ha tomater, parmesanost og hvitløksfedd i en food processor. Kjør til glatt. Smak til med salt, pepper og evt. oregano.

Del deigen i to eller tre emner. Rull ut deigen til en sirkel større en stekepannen din. Legg deigen i stekepannen og rull kanten ned på innsiden av pannen slik at du har en fin kant som kan holde alt fyllet på plass.

Sett stekepannen over middels/lav-varme og stek 5-10 minutter til du ser at deigen har hevet noe og undersiden stekes. Poenget er å halvsteke bunnen og varme opp stekepannen slik at deigen ferdigstekes i ovnen.

Ha noen skjeer pizzasaus på pizzaen og strø godt over med revet ost. Fordel resten av fyllet – pepperoni, løk og evt. annet du skulle ha lyst på. Fordel gjerne et par spiseskjeer med pizzasaus på toppen av dette igjen. Fordel mozzarella på toppen.

Sett pizzaen i forvarmet stekeovn og stek i ca. 10 minutter til osten bobler og begynner å få litt farge. Kjipp pizzaen ut på en skjærefjøl eller server direkte fra pannen (vær varsom når du skjærer slik at du ikke skader stekepannen din).

Det er en fordel å ha flere panner slik at du kan lage flere pizzaer samtidig …

pizza i panne

Her finner du enda flere pizzaoppskrifter. Bruk hvilken som helst av deigene eller toppingene i disse pizzaen og stek de i panne.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »