ANNONSE

Enkel fruktis på pinne

enkel fruktis på pinne

Fruktis på pinne er akkurat det du trenger for en leskende, avkjølende snacks i sommervarmen. Og hvilke frukt eller bær du bruker for å lage ispinner med er helt opp til deg. Stort sett alt går!  Her er noen av mine favoritter:

Mangois på pinne er en stor favoritt blant voknse og barn her hjemme. Jeg bruker gjerne pakistanske mangoer, de er søtest og trenger da heller ikke noe tilsatt sukker. Skjær mango kjøttet i biter og kjør glatt i en blander eller food processor. Tilsett litt vann om du synes det blir litt tykt og for å drøye det noe. Jeg liker også å tilsette litt frisk lime saft. Vil du ha litt kick kan du tilsette  chiliflak. Hell mangomassen i ispinneformer og frys.

enkel fruktis på pinne

Bringebæris på pinne – også en favoritt her hjemme og laget i to varianter – en med yoghurt og en uten (den øverste isen er uten, den nederst med, selv om det er vanskelig å se forskjell på de på bildet, sees bedre på nederst bilde). Skyll bringebær og kjør de glatte i en food processor eller blender. Sil bringebærmassen om du ikke liker frø i isen din (jeg liker det ikke..) og smak. Tilsett sukkersirup til du liker smaken. Sukkersirup lager du ved å koke opp like deler vann og sukker. Jeg har et glass sukkersirup stående i kjøleskapet for slike anledninger – den har nærmest uendelig holdbarhet. For en litt mer ‘fyldig’ smak på isen kan du blande bringebærmassen med yoghurt. Jeg liker å bruke gresk yoghurt og tilsetter litt honning. Hva slags yoghurt du bruker er opp til deg – smak gjerne til med honning eller vanilje. Bland yoghurt i bringebærmassen og smak deg frem til det du liker. Hell i ispinneformer og frys.

enkel fruktis på pinne

Bjørnebæris på pinne – ja, det går selvsagt også an, og lager de vakreste isene. Øverste is er laget med bjørnebær og yoghurt og det er den til høyre også, bare jeg har blandet bjørnebær og yoghurten til en jevn blanding. Gjør som for bringebæris på pinne og sil hvis du ikke vil ha frø i isen din. For å lage marmoreffekt holder du yoghurt (som jeg smakte til med honning) og bjørnebærmasse hver for seg. Ha de lagvis opp i ispinneformen og bruk en pinne for å røre litt rundt for å blande de to lett. Vil du ha jevn farge (og smak) på isen blander du bjørnebærmassen og yoghurt til en jevn farge. Hvor mye yoghurt du vil bruke er en smaksak – smak deg frem!

enkel fruktis på pinne

Og her er hele spekteret! Høyre rad is øverst til nederst er mangois, bjørnebæris og yoghurt, bjørnebæris med yoghurt blandet, bringebæris blandet med yoghurt og bringebæris.

Men, husk, dette er mine forslag og mulighetene er uendelige! Bland forskjellig frukt og bær sammen som du vil. Husk litt på farger – de skal se friske og innbydende ut!

Innnlegget ble først publisert juli 2014

Kommentarer

  1. Reply Therese 19. juni 2016

    Hei Ina! Raskt spørsmål som, jeg lurte på – når du lager is slik som dette – hvordan oppbevarer du dem om de ikke blir spist med en gang, og de er ute av formen? Jeg har endt opp med å pakke dem såvidt i bakepapir, men lurte på om du har en smartere måte? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 20. juni 2016

      Hei Therese
      Jeg pleier å oppbevare de i formen, men skulle jeg ta de ut pakker jeg de inn i bakepapir som du gjør eller plastfolie…

  2. Reply Therese 5. juli 2015

    Disse ser jo helt fantastiske ut! Skal definitivt prøves i heimen. Et tips til former som er greie å få tak i her: http://www.lunehjem.no/interior/hage/nicolas-vahe-ice-making-sett
    Har forresten akkurat hatt et vellykket prøveprosjekt med frossen banan med sjokolade. Overraskende godt, og veldig populært blandt barna 🙂

  3. Reply Helene 4. september 2014

    Alt jeg har smakt av dine oppskrifter har vært godt,
    men disse mango ispinnene var «steingoe»!
    Veldig kjekt for oss som har mat allergier.

    Tusen takk for at du deler!

    • Reply Ina Johnsen 5. september 2014

      hei Helene!
      Sååå hyggelig å høre! Glad for at du liker oppskriftene, glad for at mango ispinnene smakte!!

  4. Reply hanne 18. august 2014

    kan jeg spørre hvor mye du måtte betale i porto? når jeg søker de opp, får jeg opp at jeg må betale mye mer enn formene selv koster i porto!

    • Reply Ina Johnsen 18. august 2014

      Hei Hanne
      Jeg har familie i USA og fikk sendt det dit, så fikk jeg det når vi traff hverandre 🙂
      Kanskje du kjenner noen i USA eller kjenner noen som skal reise dit?

      • Reply Ina Johnsen 18. august 2014

        Hanne
        Du kan alternativt søke på Amazon.co.uk – kanskje de har samme produkt og frakten blir litt mindre…

  5. Reply Hei De 4. august 2014

    Nå ble jeg jammen innspirert til å lage opp iskrem å ha i frysern, til hele familien på varmere dager.
    Jeg må nesten slenge meg på den om; hvor du har fått tak i de flotte formene?

    • Reply Ina Johnsen 8. august 2014

      Hei Hei De
      Jeg kjøpte formene på amazon.com – søk popsicle molds så finner du de der 🙂

  6. Reply Svetlana 31. juli 2014

    Soooo pity you don’t have the recepies In English.. The photos look amazing, but I can understand really nothing((

    • Reply Ina Johnsen 2. august 2014

      Ah yes, Svetalana, I’ve considered writing a blog on english but just can’t find the time for it yet 🙂

  7. Reply Marie Roald 30. juli 2014

    Nydelige ispinner, hvor har du kjøpt de formene?

    • Reply Ina Johnsen 8. august 2014

      Hei Marie

      Jeg kjøpte formene på amazon.com – søk popsiscle molds så finner du de der! 🙂

  8. Reply Elise 30. juli 2014

    Wow, fantastiske bilder!

    • Reply Ina Johnsen 8. august 2014

      Takk Elise 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »