Hjemmlaget nugatti er en fantastisk ting.
Nei, det er kanskje ikke akkurat en del av en sunn frokost, men smør den med omhu på et stykke grovbrød i ny og ne – det vil gjøre deg godt.
Og hvis du lurte på om det var verdt å hjemmelaget nugatti fremfor å kjøpe det ferdige produktet i butikken, så er svaret ja.
Hjemmelaget Nugatti er raskt å lage og smaker sååå mye bedre enn kjøpevarianten!
du trenger (for et passe stort glass)
- 150g hasselnøtter
- 50g brun farin
- 200g mørk sjokolade, grovhakket
- 50g smør
- 1.5dl kremfløte
Ha hasselnøttene i en stor ildfastform – hasselnøttene skal kunne ligge i et lag – og sett i forvarmet stekeovn (200C). Stek nøttene til det begynner å dufte ristede nøtter og skinnet løsner. Om du bruker hasselnøtter uten skinn steker du nøttene til de begynner å få litt farge. I begge tilfeller tar dette ca. 10 minutter. La nøttene avkjøle. Fjern skinnet ved å gni nøttene mot hverandre enten i et kjøkkenhåndkle eller papirpose. Grovhakk nøttene.
Ha nøttene og sukker i en food processor og kjør til nøttene slipper den naturlige oljen sin. Nøttemassen vil da gå fra å være tørre finhakkede nøtter til en noe mer oljete fast masse.
Smelt smøret og tilsett kremfløten. Ha i sjokoladen og la det smelte noe før du rører det sammen. Rør nøttemassen med sjokoladeblandingen. Og det var det!
Ha hasselnøtt-sjokoladepålegget i et rent glass og sett på lokk. Oppbevar i kjøleskapet. Holder seg godt der et par ukers tid, men forsvinner garantert før det…
Lyst å virkelig slå deg løs? Lag snurrer med Nugatti.….
Innlegget var tidligere publisert i Februar 2013.
Jeg har brukt brun sukker men du kan sikkert bruke rørsukker også.
Har du brukt det mye brune sukkeret? Eller rørsukker?
Bra, liker å høre at oppskriften kan tilpasses!
Dette ble yummy! :)) Jeg gjorde en liten vri, og brukte sukrin gold (brunt sukker uten kalorier) istedefor! Nå gjenstår det bare å få laget deigen til snurrene! 😀
Håper du liker denne varianten da!
God helg!
Sjokolade-pålegg bruker jeg veldig mye av. Og takk for spennende oppskrift, som skal prøves ved anledning. Ha en videre fin dag 🙂
@Synnøve – det kan godt hende. Vet ikke helt hva jeg hadde forsøkt først, valnøtter kanskje eller kanskje peanøtter…
@Magne – takk for det, alltid hyggelig med ekstra trafikk 🙂
@anonym – det er selvsagt en smaksak. Jeg fjerner de for jeg synes det smaker bedre uten.
Hvorfor skal en fjerne skallet på hasselnøttene? Skallet vil gi tilskudd av fiber og næringsstoffer.
Bra oppskrift!
Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.
Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no
🙂
Enkel oppskrift må en si.
Må sikkert gå an og bruke annet en hasselnötter og… Skal jammen det pröve 😀
He,he, ja, jeg kan bare anbefale den. Veldig, veldig god 🙂
Oioioioioi… Gjett om denne må testes! Tennene løper i vann bare jeg leste oppskriften!