Hjemmelaget Nugatti

hjemmelaget nugatti
Hjemmlaget nugatti er en fantastisk ting.
Nei, det er kanskje ikke akkurat en del av en sunn frokost, men smør den med omhu på et stykke grovbrød i ny og ne – det vil gjøre deg godt.
Og hvis du lurte på om det var verdt å hjemmelaget nugatti fremfor å kjøpe det ferdige produktet i butikken, så er svaret ja.
Hjemmelaget Nugatti er raskt å lage og smaker sååå mye bedre enn kjøpevarianten!
du trenger (for et passe stort glass)
  • 150g hasselnøtter
  • 50g brun farin
  • 200g mørk sjokolade, grovhakket
  • 50g smør
  • 1.5dl kremfløte
Ha hasselnøttene i en stor ildfastform – hasselnøttene skal kunne ligge i et lag – og sett i forvarmet stekeovn (200C). Stek nøttene til det begynner å dufte ristede nøtter og skinnet løsner. Om du bruker hasselnøtter uten skinn steker du nøttene til de begynner å få litt farge. I begge tilfeller tar dette ca. 10 minutter. La nøttene avkjøle. Fjern skinnet ved å gni nøttene mot hverandre enten i et kjøkkenhåndkle eller papirpose. Grovhakk nøttene.
Ha nøttene og sukker i en food processor og kjør til nøttene slipper den naturlige oljen sin. Nøttemassen vil da gå fra å være tørre finhakkede nøtter til en noe mer oljete fast masse.
Smelt smøret og tilsett kremfløten. Ha i sjokoladen og la det smelte noe før du rører det sammen. Rør nøttemassen med sjokoladeblandingen. Og det var det!
Ha hasselnøtt-sjokoladepålegget i et rent glass og sett på lokk. Oppbevar i kjøleskapet. Holder seg godt der et par ukers tid, men forsvinner garantert før det…
Lyst å virkelig slå deg løs? Lag snurrer med Nugatti.….
snurrer med nugatti
Innlegget var tidligere publisert i Februar 2013.

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 19. april 2013

    Jeg har brukt brun sukker men du kan sikkert bruke rørsukker også.

  • Reply Cathrine 16. april 2013

    Har du brukt det mye brune sukkeret? Eller rørsukker?

  • Reply Mat på Bordet 11. mars 2013

    Bra, liker å høre at oppskriften kan tilpasses!

  • Reply Anonymous 2. mars 2013

    Dette ble yummy! :)) Jeg gjorde en liten vri, og brukte sukrin gold (brunt sukker uten kalorier) istedefor! Nå gjenstår det bare å få laget deigen til snurrene! 😀

  • Reply Mat på Bordet 1. mars 2013

    Håper du liker denne varianten da!
    God helg!

  • Reply Thomas Olsen 28. februar 2013

    Sjokolade-pålegg bruker jeg veldig mye av. Og takk for spennende oppskrift, som skal prøves ved anledning. Ha en videre fin dag 🙂

  • Reply Mat på Bordet 27. februar 2013

    @Synnøve – det kan godt hende. Vet ikke helt hva jeg hadde forsøkt først, valnøtter kanskje eller kanskje peanøtter…

    @Magne – takk for det, alltid hyggelig med ekstra trafikk 🙂

    @anonym – det er selvsagt en smaksak. Jeg fjerner de for jeg synes det smaker bedre uten.

  • Reply Anonymous 27. februar 2013

    Hvorfor skal en fjerne skallet på hasselnøttene? Skallet vil gi tilskudd av fiber og næringsstoffer.

  • Reply Magne D. Antonsen 26. februar 2013

    Bra oppskrift!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    🙂

  • Reply Synnøve. 26. februar 2013

    Enkel oppskrift må en si.
    Må sikkert gå an og bruke annet en hasselnötter og… Skal jammen det pröve 😀

  • Reply Mat på Bordet 25. februar 2013

    He,he, ja, jeg kan bare anbefale den. Veldig, veldig god 🙂

  • Reply Anna GL (Ekte heimelaga) 25. februar 2013

    Oioioioioi… Gjett om denne må testes! Tennene løper i vann bare jeg leste oppskriften!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »