Annonse
Min Familie

Kyllingklubber med parmesan og krydder

kyllingklubber med parmesan og krydder

Dette er snadder! Kyllingklubber (du kan også bruke kyllingvinger om du ikke får tak i klubber) er bakt først kun med en tørr marinade og så penslet med en smør/olje/parmesan blanding underveis. Strø litt med basilikum før du serverer og du har noe som hele familien har lyst å knaske på.

du trenger (4-6 personer)

ingredienser
  • 2kg kyllingklubber
  • 1ss tørket oregano
  • 1ss spisskumin
  • 1/2ts hvitløkssalt
  • 1/2ss salt
  • 50g smeltet smør
  • 50g olivenolje
  • 50g finrevet parmesan
fremgangsmåte

ovn temp 200C

Bland oregano, spisskumin, hvitløkssalt og salt sammen og strø det over kyllingen. Bruk hendene (bruk engangsplasthansker om du vil) til å blande kyllingen godt med krydderet.

Legg kyllingen i en ildfastform – bruk stor nok form, kyllingen skal ikke ligge på toppen av hverandre. Stek i 30 minutter. Snu gjerne klubbene under stekingen.

Bland smør, olje og parmesanost. Pensle kyllngen med blandingen og stek videre i 10 minutter. Synes du kyllingen har fått for lite farge kan du kjøre på med litt overvarme de siste minuttene.

Kyllingen er glovarm så la det gjerne stå litt (10 minutter for eksempel) før du serverer de. Strø litt finhakket basilikum over før servering.

Du trenger i prinsipp ikke noe til, hvis du bare skal servere det som en liten snack. Vil du gjøre det litt mer til et måltid kan du servere salat og hvitløksbrød til. ‘Oppskrift’ på hvitløksbrød finner du her. 

Finger licking good…

 

 

Kommentarer

  • Reply nfmbf 15. juli 2015

    is there any english version for this? this looks yummy!

  • Reply Mat på Bordet 21. februar 2012

    Det kjempedeilig!!

    Jeg kunne gjerne tenkt meg en Le Creuset til ja, takk 🙂
    Kjenner til outlet’en på Vestby, må kanskje planlegge en aldri så liten handletur snart 🙂

  • Reply Agnesstien 18. februar 2012

    Mmmm, dette så skikkelig godt ut!

    Jeg fikk forresten en oval Le Creuset gryte til bursdagen min.
    Den er helt super å bake no knead brød i. Blir litt mer håndterbart enn det runde.
    Bare et lite tips! 🙂
    Le Creuset har jo Outlet store i Vestby.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »