Verdens enkleste smuldrepai med moreller

smuldrepai med morellerSmuldrepai er verdens enkleste pai i utgangspunktet og kan lages med all mulig bær og frukt. Mitt valg falt denne gangen på moreller. Deilige, søte moreller som jeg dessverre ikke kan spise ‘rå’ pga allergi. Jeg faller for fristelsen hvert år, spiser en morell, venter, føler etter om det klør i halsen (det gjorde det), lider meg gjennom en halvtime med kløe i hals og bryst og konkluderer at jo, jeg er fortsatt allergisk.

Hva gjør man da med en pose nyinnkjøpte (og dyre) moreller som man har lyst å spise? Løsningen ble selvsagt en smuldrepai med moreller. Superenkelt og raskt å lage – det eneste som tar litt tid er å fjerne stenene fra morellene. Har du en kirsebærsten-utstikker (som også kan brukes for oliven) går dette raskt. Alternativt er å dele kirsebærene i to og fiske ut stenen (som da tar litt lengre tid).

For å gjøre det hele litt mer interessant blandet jeg noen tørkede kirsebær med de ferske – kjempegodt. Men, har du ikke, kan det bare sløyfes.

For 1 smuldrepai trenger du:

ingredienser
  • 1 pose moreller, renset
  • 1 ss maisenna
  • 1 håndfull tørkede kirsebær*
  • 100 g hvetemel
  • 100 g havregryn
  • 50 g brun sukker
  • 100 g kaldt smør i terninger
fremgangsmåte

*kan sløyfes

ovn temp 180 C

Skyll morellene og fjern stenene. Ha morellene i en ildfast form, de kan gjerne ligge i to lag. Strø over maisenna og bland. Rør inn tørkede kirsebær om du bruker de.

Ha hvetemel, havregryn og brun sukker i en skål og bland sammen. Om du ønsker litt ekstra smak kan du også blande inn 1/2 ts kanel. Ha smøret i blandingen og smuldre det hele opp med fingrene. Hell smuldreblandingen over bærene.

smuldrepai med moreller

Sett paien i forvarmet ovn og stek i ca. 30 minutter. Toppen skal være gylden og bærene myke.

Server lunken med litt vaniljeis. Himmel!

smuldrepai med moreller

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »