6 smørbrød med avokado

smørbrød med avokadoJeg elsker avokado!

Og det gjør jeg på tross av at jeg holdt på å kaste opp (sorry, men det er sant) første gang jeg fikk det servert.  Det var hos en venninne som hadde stellt i stand en riktig så fin middagsselskap og forretten var en halv (stooor) avokado fylt med rekecocktail.

Nå vet jeg ikke om det var rekecocktailen eller avokadoen eller kanskje de to sammen som gjorde at det hele bare vokste i munnen på meg. Jeg ønsket selvsagt ikke å være uhøflig og spiste så mye som jeg kunne, og snudde avokadoen opp ned over resten jeg rett og slett ikke klarte å spise opp. Jeg strevde virkelig med den avokadoen og unngikk derfor å spise avokado å årevis. Helt til jeg fikk servert ordentlig guacomole. Siden den gang har det vært full rulle med avokado – men uten rekecocktail…

Avokado lander ofte på brødskiva – eller på knekkebrødet alt ettersom hva jeg har for hånden. Inspirert av et innlegg jeg leste på thekitchn tenkte jeg skulle vise dere noen av variantene jeg lager for meg selv. Når jeg først var i gang med dette innlegget måtte jeg holde meg selv litt i tøylene, for det er sååå mye som kan kombineres med avokado. Så, dette er bare ett utvalg og du må gjerne fortelle meg hva du liker å spise på brødskiva sammen med avokado.

Her er 6 smørbrød med avokado uten kjøtt eller fisk (for ja, avokado og laks for eksempel er gull).

smørbrød med avokadoTil venstre : most avokado med mais, skivet vårløk og chillipulver på knekkebrød. Kan også ha godt av en dæsj chilisaus.

Til høyre: most avokado, jordbærskiver og chiafrø på knekkebrød

smørbrød med avokadoTil venstre – klassikeren, most avokado, skivede cherrytomater, basilikum, salt og pepper på brød (gjerne toastet). En dæsj olivenolje er heller ikke dumt.

Til høyre – most avokado med agurk, strødd med ristede sesamfrø på knekkebrød.

smørbrød med avokado

Til venstre – most avokado på ruccola med reddikskiver og nykvernet pepper på knekkebrød.

Til høyre – skivet avokado med speilegg, salt, pepper og gjerne en dæsj hot saus på brød (gjerne ristet).

Var det noe som fristet?

Kommentarer

 • Reply Inger Johanne 13. juni 2016

  Alle sammen frister

  • Reply Mat På Bordet 14. juni 2016

   Ikke sant Inger Johanne 🙂 Ikke spis alle på en dag er mitt råd….

 • Reply jorunn 8. juli 2015

  Mmm. Og avokado og leverpostei sammen er skikkelig snadder det også.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »