Moreller er digg, ikke noe annet å si om det. Hvert år smaker jeg for å se om jeg fortsatt er allergisk og hittil så slår det ikke feil – ekstrem ubehag og kløe i halsen. Men, hvis jeg sylter de, ja da kan jeg også nyte sommerens moreller. Og da jeg dessverre ikke har tilgang til et morelletre, kjøpes de i små mengder for så å bli til en rask, enkel syltetøy.
du trenger
- 500g moreller
- 100g sukker
- 2ss balsamico
Fjern stilker og sten fra morellene
Ha de i en stor tykkbunnet gryte sammen med 2ss vann.
Mos morellene mens du koker de opp. Fjern fra varmen og tilsett sukker og balsamico. Rør sammen, sett over middelshøyvarme og la det koke opp igjen. Rør og mos frukten ofte under koking.
La det koke circa 20 minutter. Du vil merke at saften blir mer sirupsaktig.
Hell over i varme, steriliserte glass. Sett på lokk og oppbevar kjølig.
Spis med brød, bland med yoghurt eller lag en kirsebærterte.
Innlegget ble først publisert i july 2011.
Jeg koker syltetøyet lenge så jeg er sikker på at det blir stivt. Veldig godt blir det.
Hvite moreller – nam!
Jeg opplever ofte at jeg må tilpasse syltetøy oppskriftene alt ettersom hvor modne bærene eller frukten er. Lurt å røre inn litt certo – en ting du vil unngå er å koke syltetøyet for lenge…
Bra at det smakte!
Jeg brukte hvite moreller og trengte derfor mer sukker og mindre balsamico. Droppet vann fordi de var godt modne, fikk likevel litt problemer med løst syltetøy, så jeg rørte inn litt certo.
Men GODT ble det! 🙂