SOMMERENS KÅLSALAT

kålsalat

Sommeren preges av salater her hjemme. Endelig bugner butikkene (og ikke minst gårdsutsalgene) med friske, ferske deilige grønnsaker. Når det er sagt, så er denne salaten laget av grønnsaker som stort sett er tilgjengelig hele året, men som med så mange oppskrifter her på bloggen er det åpent for eget initiativ og finner du noe spennende som du fikk lyst å ha i salaten så er det bare å legge det til.

Jeg liker at salaten får stå litt med dressingen. Kålen og løken brytes noe ned med syren og den blir rett og slett mer medgjørlig. Og når vi først snakker om dressing – ikke hell over alt med en gang, gjøre det i omganger og smak deg frem. Når du mener at du har nok dressing så stopp. Sett resten til side og server med salaten slik at de som synes den trenger mer kan forsyne seg selv. Husk også å smake til salaten med salt og pepper før du serverer den.

til salaten trenger du

  • en rødløk, finskivet
  • 5 reddik finskivet
  • 1/4 nykål (ca. 500g) , i fine skiver
  • 5 gulrøtter, strimlet eller raspet
  • 150 g grønnkål, grovhakket

til dressingen trenger du

  • 1 dl frisk sitron- eller limesaft eller en blanding av begge to
  • 2 dl rapsolje eller annen nøytral olje
  • litt sukker, salt og pepper

Bland alle salatingrediensene sammen i en stor bolle.

Bland sitron/limesaft sammen med olivenolje, ha opp i litt sukker, litt salt og litt pepper. Smak. Juster med mer sukker, salt eller pepper.

Hell halvparten av dressingen over salaten. Vend salaten (gjerne med hendene) i dressingen. Hell mer dressing over salaten til du er fornøyd. Smak salaten til med salt og pepper.

Salaten kan gjerne stå og godgjøre seg i dressingen en times tid før servering. Salaten holder seg også godt over natten.

Dryss gjerne litt grovhakkede nøtter eller frø over salaten før servering.

PS. tørket frukt – kirsebær, tranebær, rosiner – gjør deg også godt i salaten.

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »