Vi er i full sving med den norske jordbærsesongen og da gjelder det å spise de så ofte som mulig. Her er noen forslag til hva du kan lage med jordbær og spise nå med det samme eller spare til en kald, mørk vinterdag. Det smaker ekstra godt med litt sommer om vinteren skjønner du..
Kjøleskapsgrøt laget med jordbær og banan er en vidunderlig start på dagen. Tenk dessert til frokost – bare sunt!
Jammen går det an å lage jordbærcookies! Lag de gjerne med jordbærene du har til overs fra dagen før.
Finn tid til å lage jordbærsyltetøy med sesongens bær! Du vil takke deg selv en mørk og kald vintersdag når du kan hente den frem og smake litt på sommeren.
En enkel jordbæris kan du lage raskt – helt uten iskremmaskin!
Og skal du ha gjester, fest, party, selskap eller bare ønsker noe ekstra godt akn du lage en iskake med jordbær – også helt uten iskremmaskin.
Sommerens store hit har vært laks med jordbærsalsa. Utrolig, men sant, det er superdigg!
Og sist, men ikke minst – lag jordbæreddik! Det tar virkelig ikke mye tid (den må godgjøre seg noen dager, men du gjør i prinsipp ikke annet enn å vente) og er så digg å bruke i salatdressinger. Smaker også godt til ost og over is og er en helt ypperlig gave å ta med til matglade venner.
For enda flere oppskrifter les jordbæroppskrifter del 1.