Myke brioche rundstykker

myke brioche rundstykkerDet er selvsagt andre ting som er bedre enn nystekte rundstykker, men snakker vi her og nå, så er disse lykken for øyeblikket.

Etter omsider å ha bestemt meg for å kaste meg ut i pulled kjøtt bølgen fant jeg ut at jeg også måtte lage ett passende brød til. Etter å ha lest utallige oppskrifter på pulled pork var det brioche brød som var mest anbefalt. Myke, litt fyldige rundstykker som kunne ta imot litt sausete kjøtt.

Jeg føyer meg for majoriteten (når jeg synes det er fornuftig å gjøre det vel og merke) og brioche rundstykker er i grunnen aldri feil. Om det ikke skulle passe med pulled kjøtt, så finnes det flere bruksområder for disse deilige rundstykkene.

Så her er de. Og som du ser så er de ikke runde. Jeg fikk det for meg at jeg ville begrense de noe i størrelsen. Jeg foretrekker heller å spise to små enn en stor. Antageligvis med den forhåpningen at jeg kanskje kom til å holde meg til bare en, men det slår alltid feil. Det er lov å håpe.

Oppskriften lager 15 rund(firkant)stykker i en langpannestørrelse av ca. 20×30 cm. Neste gang bruker jeg større panne slik at rundstykkene ikke blir fullt så høye.

Det er ikke noe spesielt med oppskriften, men deigen er ganske våt etter første elting. Ikke vær fristet til å blande i mer mel. La deigen være, strø litt mel på toppen og la den hvile. Hell godt med mel på benken din , elt litt inn i deigen, men ikke mye. Har du fulgt meg på snapchat (mitt brukernavn er matpaabordet) har du sett litt prosessbilder – du finner også ett bilde på Instagram der deigen trilles ut til rundstykker – der du kan få et inntrykk av vår løs/våt deigen er.

du trenger

  • 450 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 200ml lunkent vann
  • 50 ml melk
  • 2 egg
  • 100g smør i terninger
  • 1 egg til pensling
  • sesamfrø (valgfritt)

ovn temp 200 C

Bland hvetemel, sukker, tørrgjær og salt sammen.

Rør sammen vann, melk og egg. Hell det våte i det tørre og rør sammen. Bruker du kjøkkenmaskin er det bare å sette den i gang med eltekroken. Tilsett smør i terninger mens deigen eltes og elt til deigen er glatt og smidig (ingen smørklumper altså).

Strø over litt mel, dekk deigen til og la den heve et lunt sted til den har doblet i størrelse.

Hell deigen over på en melet flate. Del deigen i 15 like store emner (jeg bruker vekten for å måle) og trill de ut til rundstykker. Sett de i en langpanne kledd med bakepapir om du ønsker samme form som jeg lagde. Alternativt kan du selvsagt legge de med god mellomrom på en bakeplate dekket med bakepapir om du ikke ønsker at de skal steke inn i hverandre.

myke brioche rundstykker

Dekk rundstykkene til og la de heve 30 – 40 minutter. Pensle de forsiktig med sammenpisket egg og strø med sesamfrø om du ønsker.

myke brioche rundstykker

Sett rundstykkene i forvarmet ovn og stek i ca. 30 minutter, til de er gyldne. Steker du de på bakebrett (dvs at rundtstykkene ikke steker inn i hverandre kan du regne med litt mindre steketid, ca. 20 minutter). La de avkjøle på rist.

Brioche rundstykkene passer godt som brød til pulled pork eller kylling eller hamburgere. Smaker også godt til frokost med all mulig pålegg. Blir de litt gamle passer de utmerket til å lage verdensbeste frokost – arme riddere i form. 

Rundstykkene kan gjerne fryses.

Husk å legge meg til på snapchat – mitt brukernavn er matpaabordet – for litt ‘behind the scenes’

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »