Pulled chicken

pulled chicken

Pulled chicken er mindre tidskrevende å lage enn pulled pork og ett godt alternativ om du ikke er glad i svinekjøtt. Prinsippet er det samme, kjøttet langstekes på relativ lav temperatur og resultatet er saftig kjøtt som lett faller fra hverandre. I motsetning til svinekjøtt som kan ta opp mot 8 timer å steke ferdig er kylling stekt ferdig på litt over en time. Stor forskjell selvsagt, men ikke nødvendigvis i innsats. Kjøttet står jo tross alt og godgjør seg i ovnen mens du kan finne på andre ting med tiden din. Det kommer altså bare ned til planleggingen.

Som med pulled pork så finne det utallige mange variasjoner på pulled chicken. Denne er ganske rett frem, laget med barbeque saus, enten kjøpt eller hjemmelaget. Vil du lage din egen så anbefaler jeg denne oppskriften. 

Jeg kjøper som oftest kylling fra Stange – du finner det ofte på tilbud og da lander de rett i frysen hos meg. Legger du de vakuumpakkede kyllinglår i kaldt vann tar det ikke mer enn en halvtime å tine.

For 4 personer

ingredienser
  • 4 kyllinglår
  • 1 løk i skiver
  • 5 hvitløksfedd, skrellt
  • ca. 300 ml barbecue saus
fremgangsmåte

ovn temp 180 C

Riv av kyllingskinnet. Bruk et papirhåndkle, ta tak i skinnet på den ene enden og dra det nedover over benet. Kast skinnet.

Bland kyllinglår, løk, hvitløk og bbq saus og legg i en ildfastform.

pulled chicken

Dekk formen godt til med aluminiumsfolie og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 1 – 1 1/2 time. Kyllingen er ferdig når kjøttet lett lar seg rive fra benet.

Ta ut formen og løft ut kyllingen over på en tallerken. La det hvile mens du lager sausen. Ha sausen fra formen i en gryte og kok det opp. Smak til med salt og pepper. Er den for tykk kan den tynnes med litt vann eller mer bbq saus. Er det for tynnt kan du bare la den koke til det tykner.

Riv kyllingkjøttet av benet og riv så i mindre biter. Dette kan du gjøre med hendene (raskest, men litt klinete) eller med to gafler (tar litt mer tid, men mindre klin).

Jeg foretrekker å servere noe av sausen ved siden av og blander derfor bare en del av sausen inn i kjøttet. Du kan selvsagt blande kjøttet med all saus om du ønkser.
pulled chickenPulled chicken med bbq saus serveres med brioche rundstykker og en frisk kålsalat. Lag dine egne burgere eller spis alt hver for seg.

pulled chickenOppskrift på brioche rundstykker finner du her, oppskrift på frisk kålsalat finner du her. 

 

Kommentarer

  • Reply Bjarne Nilsen 15. juli 2015

    «Riv av kyllingskinnet. Bruk et papirhåndkle, ta tak i skinnet på den ene enden og dra det nedover over benet. Kast skinnet.»

    NEI.. !!! Man kaster ikke skinnet av et kyllinglår. Man krydrer det og steker det…

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »