ANNONSE

BRINGEBÆRPAI

bringebærpai

De er her – norske bringebær! Endelig er mine favorittbær modne og jeg kan fråtse i disse litt syrlige, søte bærene. Snart skal jeg også ut og plukke de selv, for en det et bær som er moro å plukke så er det bringebær! Det går relativt raskt, de henger stort sett i en grei høyde og du kan spise så mye du vil mens du plukker..

Med årets første bær har jeg da laget en utrolig deilig pai. Paideigen er en pâte sucrée – dvs en paideig laget med sukker og egg. Den toppes med en ostekakefyll og pyntes så med bringebær. Jeg kunne ikke dy meg men måtte plassere noen bjørnebær innimellom for fargens skyld og drysset det hele med litt melis like før servering.

Denne paien er fantastisk god! Frisk, med srpøbunn og silkefyll og med de deiligste bærene sesongen har å by på. Jeg håper du får lyst å lage den!

paideig

  • 100 g myk smør
  • 50 g sukker
  • 3 eggeplommer
  • 200 g hvetemel

ostekakefyll

  • 300 g kremost (tisvarer en familiepakke philadelphia), romtemperert
  • 2-4 ss sukker
  • 4 ss vaniljeyoghurt
  • 1 egg

topping

  • 2 små kurver bringebær
  • 1 liten kurv bjørnebær
  • melis

en paiform med løs bunn diam. ca. 25cm, ovn temp. 180 C.

Lag paideigen. Rør smør og sukker sammen til det er godt blandet. Rør inn en eggeplomme om gangen til du har en fin glatt deig. Merk at du ikke skal piske deigen, bare røre. Rør inn melet. Hell deigen over på en melet flate og samle deigen sammen med hendene. Trykk deigen lett ned slik at du har en sirkel, pakk den inn i plast og la den hvile i kjøleskapet minst en halvtimes tid.

Lag ostefyllet. Rør kremosten glatt. Rør inn sukker og vaniljeyoghurt. Smak til med mer sukker om øsnket. Rør inn egget.

Rull ut paideigen slik at den er stor nok til å dekke både bunnen og sidene av paiformen din. Løft paideigen forsiktig over i formen og press den forsiktig på plass. Skjær av overflødig deig. Dekk deigen (både bunn og kantene) med et stykke bakepapir og fyll med tørket ris eller tørkede erter/bøner. Du skal blindbake deigen. Sett deigen i forvarmet ovn og stek i 20 minutter. Løft ut bakepapiret fylt med ris e.l. og la deigen steke videre i 5 minutter til.

Hell fyllet i den varme paideigen og stek videre i 20 minutter eller til fyllet har stivnet. La kaken avkjøle i formen.

bringebærpai

Når kaken er helt avkjølt kan du pynte med bær. Jeg begynte i midten og satt bærene tett inn til hverandre. Når du er ferdig kan du skyve litt på bærene for å fylle evt. små hull med flere bær.

bringebærpai

Dryss med melis like før servering.

bringebærpai

bringebærpai

 

BringebærpaiOm det er en pai du skal lage i sommer er det denne – den er vidunderlig!

 

 

Kommentarer

  1. Reply Jeanette 5. august 2015

    Denne så god ut og skal prøves i dag med selvplukket villbringebær.!
    Tror du yougurten kan erstattes med vaniljekesam ?

    • Reply Mat På Bordet 5. august 2015

      Hei Jeanette
      Det har jeg ikke prøvd men jeg kan ikke tenke meg at det skulle by på problemer. Blir sikkert kjemepgodt!
      Lykke til!

  2. Reply Juliesmatblogg 16. juli 2015

    Eeeeendelig! Norske bringebær er bare så fantasisk digg 😀

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »