Asiatisk nudelsalat med sesamfrø og soyadressing

asiatisk nudelsalat

Det var min amerikanske venninne som alltid lagde denne salaten om sommeren fra en oppskrift fra Ainsley Harriott. Oppskriften har jeg ikke fått fra henne, den er muligens litt annerledes for jeg hadde selvsagt ikke tid til å ringe henne og spørre – nudelsalaten var et innfall som skulle lages der og da.

Smaksmessing så minner den iallfall om den hun alltid serverte. Dette er basis varianten, dvs at den kan gjerne bygges videre på. Jeg brukte den som tilbehør til noen asiatiske kyllingspidd som jeg skal skrive om i morgen. Resten av nudelsalaten bygget jeg om til en lunsj neste dag med grønnsaker, urter og reker – mer om den kommer også på bloggen etterhvert.

Men la oss først ta for oss denne veldig enkle salaten.

du trenger

 • 400 g nudler – jeg brukte bokhvete nudler
 • 4 ss ferskpresset limesaft
 • 4 ss soyasaus
 • 2 ss sesamolje
 • 1 ss sukker eller honning
 • 4 vårløk, finsnittet
 • 4 ss ristede sesamfrø*
 • frisk koriander til pynt

*rist sesamfrø i tørr stekepanne akkurat som du gjør pinjekjerner.

Kok nudlene etter pakkens anvisning. Pass på å koke de al dente – dvs at det er litt bit i de. Skyll i kaldt vann så snart de er ferdigkokt og la de renne godt av.

Rør sammen limesaft, soyasaus, sesamolje og honning. Smak til med en eller flere av ingrediensene om du liker det mer salt, søtt eller surt.

Ha halvparten av dressingen i en stor bolle og bland inn halvparten av vårløkene. Ha nudlene opp i bollen og rør godt. Jeg synes det er enklest å gjøre dette med hendene. Rør inn resten av vårløkene og sesamfrø.

Server nudelsalten pyntet med frisk koriander og gjerne litt mer sesamfrø.

Salaten holder seg godt i kjøleskapet og kan serveres dagen etter også (tenk lunsj…)

asiatisk nudelsalat

Salaten kan gjerne serveres med kjøtt, kylling eller fisk som har fått en asiatisk marinade.

Og takk til alle som kom med tilbakemelding vedr .bilde i dag på Facebook – godt å vite at jeg har noen å spørre om jeg skulle være i tvil!

 

Kommentarer

 • Reply Lill 13. mars 2022

  Usikker på mengden nudler, skal lage den som salat ved siden av kyllingspyd, til 3 personer. Er det 400 gram tørre eller kokte nudler?

  • Reply Mat På Bordet 14. mars 2022

   Hei Lill
   Det er ukokte nudler 🙂
   hilsen
   ina

 • Reply Wibekke 31. mars 2017

  Denne er redningen min, gang på gang, når jeg er for trøtt til å lage mat, eller mangler matlyst, rask å lage, og helt riktige friske smaker. Idag stekte jeg argentinske villreker i chili til nudel-salaten. Godt. Jeg dropper sukker/honning, fordi jeg digger syrlige smaker =)

  • Reply Mat På Bordet 1. april 2017

   Så hyggelig å høre Wibekke!
   Det var faktisk en venninne som tipset meg om oppskriften – hun lager til hele sommeren lang som tilbehør til forskjellig grillmat. Yum!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »