ELTEFRITT BRØD

Sommer er en fin tid å bake brød, særlig eltefritt, og her har jeg samlet 7 (av over 60) eltefrie brødoppskrifter som ligger her på bloggen. Å skrive dette innlegget ble en liten oppfrisker for meg, så nå skal jeg straks i gang med å bake ett valmuefrøbrød (link til oppskrift lenger nede i innlegget) og håper at du også bli inspirert!

eltefritt sjokoladebrød

Jeg begynner denne samlingen av eltefrie brødoppskrifter med min variant på en pain au chocolat, eller eltefritt sjokoladebrød som jeg har kalt det. Utgangspunktet er basis oppskriften på eltefritt brød. Etter 1.heving bretter man inn en sjokoladeblandingen og lar den heve en gang til før det stekes. Brødet smaker best lunkent – dvs helt fersk eller oppvarmet i brødristeren… Skikkelig godt!! Lag gjerne armeriddere med dagsgammelt eller eldre brød…
eltefritt løkbrød

Eltefritt løkbrød er en allrounder. Godt til blingser, godt til supper og salater, ja godt til alt. Brødet får en svak sødme fra løken og fin marmorering. Varier gjerne med meltyper for å lage den enda mer spennende.

Eltefritt brød med chilli

Eltefritt brød med chili kan være akkurat det du trenger for å kickstarte dagen din.. Også et godt brød som passer fint til blingser, supper og salater. Prøv også med reker!

eltefritt brød med valmuefrø

Eltefritt brød med valmuefrø – en av mine favorittter, mye pga utseendet men også pga smaken. Jeg elsker valmuefrø og synes ikke det holder å bare ha det som strø på toppen, derfor gikk den inn i deigen Resultatet ser du her – vakkert og godt.

eltefritt brød uten gryte

Jada, det går også an å bake eltefritt brød uten gryte!

eltefritt ostebrød

Eltefritt ostesmørbrød – bare se på den – du får lyst å lage den ikke sant?

eltefritt brød med egg og melkLyst på et litt fyldigere brød – lag eltefritt brød med egg og melk!

God (eltefritt) brødbaking kjære lesere!

 

Kommentarer

 • Reply Ingvild 26. april 2016

  Hei Ina! Jeg har nå bakt eltefritt brød i vel ett år nå til stor glede for hele familien. Men i den senere tid (fra rundt jul) har jeg slitt jeg med å få brødet til å heve seg skikkelig og bli høyt og luftig som det pleier. Lurer veldig på hva årsaken(e) kan være? Trodde først det var ovnen som var gammel og ikke nådde høye temperaturer lengre, men etter å ha fått ny ovn vedvarer problemet. I om med at oppskriften, metoden og ingrediensene jeg bruker er den samme hele tiden har jeg lurt på om det kan være ytre faktorer som temperatur i kjøkkenet som spiller inn? Det er jo kaldere i rommet på vintertid enn sommertid (slår av temperaturen om natten). Har du noen andre tips – hva er det som kan virke inn på hevingen av brødet?
  Takk for svar på forhånd!

  • Reply Mat På Bordet 25. mai 2016

   Hei Ingvild

   Beklager, mente at jeg hadde svart deg på denne, men ser at den for en eller annen grunn ikke ble publisert.
   For å si det rett ut, nei, jeg vet ikke helt hva som har skjedd.
   Jeg merker noe langsommere heving når det er kaldt men det er ikke utslagsgivende.
   Det kan rett og slett være ingrediensene. En liten endring i kvaliteten på melet for eksempel. Eller kanskje gjæren.
   Hadde jeg vært deg, hadde jeg økt mengden med gjære litt. Små justeringer må alltid til 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »