Jeg er en kakemons! Sånn, nå har jeg sagt det. Og jeg er ikke den eneste her i huset – det vokser to mini kakemonser til her i huset og deres appetitt for kaker overgår nok min. Så har de da også en helt annen forbrenning. Jeg kan bare sitte med sjalusi i øynene og se at de gafler ned det ene stykket etter det andre, trygg på at det blir forbrent i løpet av den neste timen når de skal ut og hoppe på trampolinen, sykle eller sparke ball. Jeg må legge meg ned på sofaen – orker ikke løpe rundt når jeg er så mett….ikke akkurat ideelt for forbrenningen:)
Er du glad i kokos og sjokolade og særlig de to i kombinasjon så er dette kaken for deg. En ganske enkel kake egentlig – den hadde nok passet bra til barne bursdag – en såkalt «coffee cake». Har du ikke noe bursdagsfeiring på gang i nærmeste fremtid så kan du invitere svigerforeldrene dine rundt på kaffe og samle noen bonus poeng.
Fantastisk kokoskake – en kake
ingredienser
kokoskake
300g mel
2 ts bakepulver
200g kokosmasse
220g sukker
100g smør eller margarin, romtemperert
finrevet skall fra en appelsin
2 store egg, romtemperatur
1 ts vaniljeekstrakt
240ml kokosmelk
200 g mørk sjokolade, hakket
glasur
noen spiseskjeer kokosmelk
125g melis
1/2 ts vaniljeekstrakt
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Sett på ovnen. Smør en rund kakeform (ca. 22cm diam.), hell i litt mel, svirr det rundt slik at hele formen blir dekket med et tynt lag mel. Hell ut overflødig mel.
Bland mel, bakepulver og halvparten av kokosmassen sammen. Rør sukker, smør og appelsin skall sammen i en kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig. Ha opp i et egg av gangen og rør godt mellom hver. Ha opp i vanilje ekstrakt og rør videre.
Ha opp i 1/3 av mel blandingen, rør. Ha opp i halvparten av kokosmelken, rør. Fortsett til all mel og melk er blandet i deigen. Ha opp i halvparten av sjokoladen og rør forsiktig inn i deigen.
Hell deigen i kakeformen. Strø resten av sjokoladen og kokosmassen på toppen av kaken. Sett kaken i ovnen og bak 60 – 70 minutter (test med pinne). Lag en bakepapir telt til å sette over kaken i tilfelle kokosmassen blir for brun.
Avkjøl kaken på rist i kakeformen en times tid.
Lag glasuren ved å blande sammen alle glasur ingrediensene. Glasuren skal være tynn nok til å helle over kaken – tilsett kokosmelk i små mengder til du har riktig konsistens.
Bruk en kniv til å løsne kaken fra formen. Sett kaken på rist med kokostoppen opp. Bruk en skje til å helle glasuren over kaken i striper, det kan gjerne renne litt ned på sidene. Sånn, nå er du ferdig!
Jepp, denne var knallgod! Hadde den med på jobben i dag – stor suksess! 🙂
Eneste som ble etterlyst var mer glasur 😉
He, he, da er det ikke annet å gjøre neste gang Heidi enn å levere med dobbelt så mye glasur 🙂
Knallgod. Og enda bedre etter et par dager i kjøleskapet! ☺
Herlig Anne Marit! 🙂
En fantastisk kake som jeg lagde til min egen bursdag. Anbefales på det sterkest.
Så gøy å høre at den falt i smak Owe! Og en gratulerer med overstått 🙂
Ja, ja, hva kan jeg si – life´s unfair….:)))
Og jeg som prøver å kutte ned på kakene….. også dukker denne fine opp!