ANNONSE

Fantastisk kokoskake

Fantastisk kokoskake
Jeg er en kakemons! Sånn, nå har jeg sagt det. Og jeg er ikke den eneste her i huset – det vokser to mini kakemonser til her i huset og deres appetitt for kaker overgår nok min. Så har de da også en helt annen forbrenning. Jeg kan bare sitte med sjalusi i øynene og se at de gafler ned det ene stykket etter det andre, trygg på at det blir forbrent i løpet av den neste timen når de skal ut og hoppe på trampolinen, sykle eller sparke ball. Jeg må legge meg ned på sofaen – orker ikke løpe rundt når jeg er så mett….ikke akkurat ideelt for forbrenningen:)

Er du glad i kokos og sjokolade og særlig de to i kombinasjon så er dette kaken for deg. En ganske enkel kake egentlig – den hadde nok passet bra til barne bursdag – en såkalt «coffee cake». Har du ikke noe bursdagsfeiring på gang i nærmeste fremtid så kan du invitere svigerforeldrene dine rundt på kaffe og samle noen bonus poeng.

Du trenger

  • 300g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 200g kokosmasse
  • 220g sukker
  • 100g smør, romtemperert
  • finrevet skall fra en appelsin
  • 2 store egg, rom temperatur
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 240ml kokosmelk
  • 170 g mørk sjokolade, hakket

for glasuren trenger du

  • noen spiseskjeer kokosmelk
  • 125g melis
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt

ovn temp 180C

Sett på ovnen. Smør en rund kakeform (ca. 22cm diam.), hell i litt mel, svirr det rundt slik at hele formen blir dekket med et tynt lag mel. Hell ut overflødig mel.

Bland mel, bakepulver og halvparten av kokosmassen sammen. Rør sukker, smør og appelsin skall sammen i en kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig. Ha opp i et egg av gangen og rør godt mellom hver. Ha opp i vanilje ekstrakt og rør videre.

Ha opp i 1/3 av mel blandingen, rør. Ha opp i halvparten av kokosmelken, rør. Fortsett til all mel og melk er blandet i deigen. Ha opp i halvparten av sjokoladen og rør forsiktig inn i deigen.

Hell deigen i kakeformen. Strø resten av sjokoladen og kokosmassen på toppen av kaken. Sett kaken i ovnen og bak 60 – 70 minutter (test med pinne). Lag en bakepapir telt til å sette over kaken i tilfelle kokosmassen blir for brun.

Avkjøl kaken på rist i kakeformen en times tid.

Lag glasuren ved å blande sammen alle glasur ingrediensene. Glasuren skal være tynn nok til å helle over kaken – tilsett kokosmelk i små mengder til du har riktig konsistens.

Bruk en kniv til å løsne kaken fra formen. Sett kaken på rist med kokostoppen opp. Bruk en skje til å helle glasuren over kaken i striper, det kan gjerne renne litt ned på sidene. Sånn, nå er du ferdig!

 

Innlegget er tidligere publisert i september 2010

Kommentarer

  1. Reply Heidi 22. september 2015

    Jepp, denne var knallgod! Hadde den med på jobben i dag – stor suksess! 🙂
    Eneste som ble etterlyst var mer glasur 😉

    • Reply Mat På Bordet 22. september 2015

      He, he, da er det ikke annet å gjøre neste gang Heidi enn å levere med dobbelt så mye glasur 🙂

  2. Reply Anne Marit Haugbro 31. juli 2015

    Knallgod. Og enda bedre etter et par dager i kjøleskapet! ☺

    • Reply Mat På Bordet 2. august 2015

      Herlig Anne Marit! 🙂

  3. Reply Owe 26. juli 2015

    En fantastisk kake som jeg lagde til min egen bursdag. Anbefales på det sterkest.

    • Reply Mat På Bordet 26. juli 2015

      Så gøy å høre at den falt i smak Owe! Og en gratulerer med overstått 🙂

  4. Reply ina 22. september 2010

    Ja, ja, hva kan jeg si – life´s unfair….:)))

  5. Reply Morten Pedersen 22. september 2010

    Og jeg som prøver å kutte ned på kakene….. også dukker denne fine opp!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »