Grillede tomater i ovn

Grillede tomater

At noe så enkelt kan være så godt. Tomater stekes langsomt i ovnen til de faller sammen, får litt farge og tar til seg de smakene du har tilsatt før du satt de i ovnen. I dette tilfellet snakker vi en liten hvitløkskive, litt honning og litt balsamico eddik. Har du balsamicosirup (som allerede er tilsatt sukker ) kan du sløyfe honningen.

Finn frem så mange tomater som du trenger, en tomat per person holder hvis du skal servere annet tilbehør. Del de i to (jeg gjorde dette på langs) og skjær vekk stilken om de er sjenerende. Legg de med skjært side opp i en ildfastform eller stekepanne som tåler å stå i ovnen (med andre ord, har et håndtak som ikke smelter…).

Skjær et hvitløksfedd eller to i tynne skiver og fordel de på toppen av tomatene. Fordel ca. 1 ss honning, 1 ssbalsamikoeddik og 2 ss olivenolje jevnt over tomatene. Kvern over litt salt og pepper.

Grillede tomater

Sett tomatene i en ovn som du har forvarmet til 150 grader og la de stå der og godgjøre seg en times tid. Tomatene skal være helt myke og ha fått litt farge. Mangler de farge er det bare å sette på overvarmen eller grillelementet og la de stå der noen få minutter.

grillede tomater

La tomatene avkjøle noe før du løfter de forsiktig over på et serveringsfat eller tallerken. Hell saften som har samlet seg i pannen/formen over tomatene. Pynt gjerne med litt grønt (persille eller basilikum) før du serverer de (ikke avbildet for det rakk jeg ikke i all huien og hasten…).

Server varme, lunkne eller helt avkjølt.

Kommentarer

 • Reply Cynthia 31. juli 2015

  Lagde disse i dag og de er bare SÅ gode. Deilig ved siden av grillmat og den chili churrien din. Nam!

  • Reply Mat På Bordet 2. august 2015

   Ikke sant Cynthia! Neste gang skal jeg lage mange nok slik at jeg har til dagen etter også 🙂

 • Reply Britt 25. juli 2015

  Sunt og godt. Fikk nylig en variant servert kald på Ekeberg-restauranten med en fiks liten vri: en frisk rosmarintupp var stukket inn i hver tomatdel før steking, noe som ga intenst god smak.

  • Reply Mat På Bordet 26. juli 2015

   Mmm ja, Britt, rosmarin hadde vært supert til! neste gang 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »