BAD ASS CHIMICHURRI saus


bad ass chimichurri saus

Middag trenger ikke å være så komplisert. Man trenger ikke tukle i timesvis for å få frem gode smaker eller lage et interessant måltid som strutter med smak. Gode råvarer er en god start og når det gjelder grillet kjøtt så trenger du ikke mer enn denne argentinske salsaen for å løfte et godt stykke kjøtt til nye høyder.

Lag den gjerne en eller to dager i forveien og la smaken utvikle seg – den holder seg godt et par dager i kjøleskapet. Husk bare å tilsette limesaften like før servering.

Bad ass chimichurri saus – lager ca. 3 dl trenger du

  • 3 gode håndfull blad- eller kruspersille
  • 5 vårløk, grovhakket
  • 10 hvitløksfedd
  • 2- 3 kvister frisk oregano (bruk kun bladene) eller 1 ts tørket
  • 1/2 ts chilliflak
  • 1.5 dl rapsolje
  • saften ev en lime
  • salt og pepper

Ha alle ingrediensene med unntak av limesaft og salt og pepper i en blender. Kjør til du har en nogenlunde glatt blanding. Smak til med salt og pepper.

Rør inn limesaft like før servering.
bad ass chimichurri saus

Smaker fantastisk godt med grillet biff. Denne entrecôten på ben gjorde susen…

IMG_0336

 

God grilling!

Kommentarer

  • Reply Rhonda 27. oktober 2015

    Can someone please provide this in English? I wish I could speak Spanish since I love the food. 🙁

    • Reply Mat På Bordet 1. november 2015

      Hi Rhonda – the recipe is in norwegian 🙂 You can use google translate, if you have any problems with understanding the recipe leave a comment here and I’ll help.

  • Reply Helen 27. juli 2015

    Super side! Jeg har funnet så mange gode oppskrifter her som brukes flittig. Keep’em coming!

    • Reply Mat På Bordet 27. juli 2015

      Så hyggelig å høre Helen – tell all your friends 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »