Middag trenger ikke å være så komplisert. Man trenger ikke tukle i timesvis for å få frem gode smaker eller lage et interessant måltid som strutter med smak. Gode råvarer er en god start og når det gjelder grillet kjøtt så trenger du ikke mer enn denne argentinske salsaen for å løfte et godt stykke kjøtt til nye høyder.
Lag den gjerne en eller to dager i forveien og la smaken utvikle seg – den holder seg godt et par dager i kjøleskapet. Husk bare å tilsette limesaften like før servering.
Bad ass chimichurri saus – lager ca. 3 dl trenger du
- 3 gode håndfull blad- eller kruspersille
- 5 vårløk, grovhakket
- 10 hvitløksfedd
- 2- 3 kvister frisk oregano (bruk kun bladene) eller 1 ts tørket
- 1/2 ts chilliflak
- 1.5 dl rapsolje
- saften ev en lime
- salt og pepper
Ha alle ingrediensene med unntak av limesaft og salt og pepper i en blender. Kjør til du har en nogenlunde glatt blanding. Smak til med salt og pepper.
Rør inn limesaft like før servering.
Smaker fantastisk godt med grillet biff. Denne entrecôten på ben gjorde susen…
God grilling!
Can someone please provide this in English? I wish I could speak Spanish since I love the food. 🙁
Hi Rhonda – the recipe is in norwegian 🙂 You can use google translate, if you have any problems with understanding the recipe leave a comment here and I’ll help.
Super side! Jeg har funnet så mange gode oppskrifter her som brukes flittig. Keep’em coming!
Så hyggelig å høre Helen – tell all your friends 🙂