Du fikk kanskje med deg oppskriften på clafoutis med aprikoser forleden uke? Vel, her er en til. Samme prinsipp men samtidig litt annerledes. Hvilken som er bedre er vanskelig å si, begge to er digg! Og best av alt, de er superenkle å lage.
Det du bruker mest tid på er å fjerne sten fra morellene, men har du en sånn morell-sten-fjerner (som apropos også funker fint på oliven) er jobben en lek. Jeg kjøpte min på Jernia for noen år siden og bruker den masse (i morell-sesongen vel og merke).
Deigen er rett og slett en form for pannekakedeig som helles over bærene. Det hele settes i ovnen, stekes en 40 minutters tid og skal helst serveres lunkent med en klatt is på toppen. Vaniljeis funker helt supert, vanilje-yoghurtis er også strålende.
for en kake som holder for ca.8 personer trenger du
Er det rosiner bland morellene på bilden? Noe å anbefale?
Hei Erika! Nei det er tørkede kirsebær – glemte kanskje å nevne det i innlegget 🙂 Tørkede kirsebær kan anbefales! Litt usikker på rosiner…
Det ser SÅ godt ut, Ina! Tror jeg må prøve meg på en gluten- og melkefri variant, jeg..
Glutenfritt går sikkert kjempebra Julie. Det er jo i prinsipp bare en pannekakedeig….:)