HUMMUS AV RØDE LINSER

HUMMUS AV RØDE LINSER

Hummus kan faktisk lages av annet enn kikerter – helt sant! Denne hummusen er for eksempel laget av røde linser. Prosessen er stort sett det samme – linser kokes møre (dette tar bare 20 minutter og linsene må ikke bløtlegges i forkant) og kjøres så glatt med krydder, hvitløk og andre smakstilsetninger med hjelp av en stavmisker eller i en food processor.

Denne er spicy, og for å gjøre det spicy har jeg brukt sriracha en spicy hot sauce som du kan kjøpe i de fleste innvandrerbutikker eller andre matbutikker med godt utvalg. Men, du kan selvsagt bruke hvilken som helst hot sauce – begynn med lite og tilsett mer ettersom hvor spicy du vil ha det.

Hummusen egner seg godt til dip men smaker også kjempegodt i wraps med for eksempel grillet kylling eller kjøtt eller bare grillede grønnsaker.

for å lage ca. 5 dl hummus trenger du

 • 250g røde linser
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 ss tahini
 • 1 ss sriracha
 • olivenolje
 • salt, pepper

Skyll linser i kaldt vann. Ha de i en kjele med 5 dl vann og kok opp. La det småkoke en 20 minutters tid til de er møre og vannet er absorbert.

hummus
La linsene avkjøle. Ha i sriracha, hvitløksfedd og tahini og kjør hummusen glatt med en stavmikser. Alternativt kan du ha alt opp i en food processor. Er hummsen for tykk kan du tilsette olivenolje eller vann eller litt av hver. Smak til med salt og pepper.

Server med grønnsaker eller sprøstekte lefser. Chips er også godt å dyppe med.

Oppskrift på hummus laget av kikerter finner du her. 

 

 

Kommentarer

 • Reply The Kitchn Queen 6. august 2015

  Lagde denne i går. Serverte den som tilbehør til pølsene fra workshopen vår (siste rest i fryseren). Ble stor suksess! Ps! Litt finhakket persille og litt gule linser ble min vri. Man tager hva man haver

  • Reply Mat På Bordet 7. august 2015

   Det høres digg ut Kitchn Queen/Karine 🙂 God idé å servere med pølser !!

 • Reply Sigrid 2. august 2015

  Denne oppskriften skal jeg prøve.
  Men, 250 røde linser?!? Må jeg telle de eller kan jeg gå for for eksempel 250 gram?
  😉 Hilsen Sigrid

  • Reply Mat På Bordet 2. august 2015

   Hei Sigrid
   Selvsagt må du telle de, det er veldig viktig at det blir nøyaktig 250…
   Neida, det er gram selvsagt, oppskriften rettes nu… 🙂 Takk for at du ga beskjed!

 • Reply Aslaug Moen 31. juli 2015

  Takk for spennende oppskrift på linse-mos/puré eller hva du vil kalle det ! Men linser er ikke hummus! Hummus er et arabisk ord som betyr kikerter, og dette blir like feil som å kalle potetmos for kålrabistappe!

  • Reply Mat På Bordet 2. august 2015

   Hei Aslaug
   Det stemmer – hummus er arabisk for kikerter – og det stemmer at det er nok ikke helt korrekt å kalle en annen type for dip for hummus. Når det er sagt så er hummus blitt en noe generisk form for benevnelse for lignende dips. Tar du en rask søk på nett finner du hummus laget av både grønne og røde linser, hummus laget av forskjellig typer bønner, hummus laget av aubergine, osv. osv.
   For min del er jeg ganske komfortabel å kalle denne dippen for ‘hummus av røde linser’. Men det er selvsagt lov å være uenig.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »