Kjøleskapsgrøt med jordbærmelk og selvplukkede bær

IMG_0359

Jeg er bitt av basillen – kjøleskapsgrøtbasillen altså. Det er min favorittfrokost for tiden.

Prinsippet er ganske så enkelt – havregryn legges bløt i yoghurt, melk, mandelmelk, soyamelk, e.l. over natten i kjøleskapet og neste morgen serveres det med frukt, bær, nøtter, urter eller hva du nå måtte finne på.

Følger du meg på Instagram eller snapchat (matpaabordet – legg meg gjerne til)  fikk du med deg at jeg var ute og plukket bær for et par dager siden på Kjellandsvik gård på Jeløy. Vakkert sted, litt tynt med bringebær, men plenty av rips og solbær (yay!!). Det meste skal brukes til sylting men det var jammen godt med litt til frokost au naturell…

Jeg har brukt lettkokte bygg- og havregryn fra duga som du får kjøpt på Coop, men vanlig havregryn egner seg like godt.

Om du ikke har friske jordbær kan du bruke frosne for å lage jordbærmelken. Har du hverken det ene eller det andre for hånden kan du selvsagt bruke hvilken som helst annen bær for å lage bær-melken.

Og når det gjelder hva du skal ha på toppen av kjøleskapsgrøten så er det virkelig helt opp til deg – jeg kommer bare med forslag jeg…

for en porsjon trenger du

  • 1 dl lettkokte bygg- og havregryn*
  • 6-10 jordbær, renset
  • ca. 1 dl melk
  • en dæsj vaniljeekstrakt
  • rips, solbær, bringebær, jordbær, banan, pistasjnøtter og chiafrø

*se notat i introduksjonen over

Bruk en stavmikser til å kjøre jordbær og melk glatt – lag jordbærmelk med andre ord. Tilsett en dæsj med vaniljeekstrakt om du har det for hånden. Rør inn bygg- og havregryn, dekk til med plastfolie eller lokk og sett kjølig over natten.

Ta frem grøten neste morgen og legg det i en skål eller glass. Legg på så mye frukt og bær som du måtte ønske og pynt med grovhakkede pistasjnøtter og chiafrø. Spis!

Om du synes det ikke er søtt nok kan du alltids helle over litt honning.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »