WRAPS MED MARINERT KYLLING OG SPICY HUMMUS

WRAPS MED MARINERT KYLLINGMmmm ja, hvem liker ikke spise middagen sin med hendene altså… Og apropos middag, så egner disse wrapsene seg like godt til lunsj eller en litt sen frokost. De er også veldig kjekke å ha med seg på tur eller i matpakka. Mange gode grunner til å lage disse altså….

Jeg fant ekstra store hvetetortillas i en innvandrerbutikk her i nærheten men hvilken som helst tortillas passer fint. Kyllinglårfilet er det jeg brukte som kjøtt, kyllingbryst fungerer like fint, men jeg anbefaler lårkjøttet – det er så mye saftigere. Om ikke du har grill tilgjengelig kan kyllingen også stekes i ovnen. Og enda et tips før vi kommer til selve oppskriften, du trenger ikke å spidde kyllingen – den kan også stekes/grilles i større stykker. Jeg liker å å eksponere så mye kjøtt til marinaden som mulig og har derfor skjært det opp i mindre stykker og da er det kjekt å ha de på spidd.

For 4 personer:

ingredienser
 • ca. 700g kyllinglårfilet eller kyllingbryst
 • 4 ss olivenolje
 • 4 hvitløksfedd, presset
 • finrevet skall av en halv sitron
 • ca. 1ss grovhakket ferske urter - basilikum, oregano, timain, e.l. - gjerne en blanding
 • 1 ts chiliflak
 • 1 ts salt
 • 1 ts nykvernet pepper
Til servering
 • store tortillas
 • spicy hummus
 • salatblader
 • fine skiver av rød løk
 • tomat, i skiver
fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i like store biter, ca 2x2cm. Bland olivenolje, hvitløk, sitronskall, urter, chili, salt og pepper sammen i en skål. Vend kyllingen i marinaden og la det stå en halvtimes tid. Ønsker du å marinere lengre (over natten for eksempel) settes kyllingen kjølig.

wraps med marinert kylling

Tre kyllingbitene på spyd og legg de på varm grill. Grill i 10-20 minutter til de er gjennomstekte. Legg kyllingen på et fat, dekk de med aluminiumsfolie og la de hvile mens du varmer opp tortillasene.

wraps med marinert kylling

Legg tortillasene på grillen (en eller flere om gangen, de skal ligge direkte på grillen) og varm de opp.

Server varme tortillas og kylling med hummus, salat, rødløk og tomatskiver.

Jeg lager min wrap på følgende måte – smør 2 ss med hummus på midten av øvre 2/3 av tortillasen. Legg spinat, kylling, tomater og rødløk på toppen av det. Brett den nederste tredjedel over innholdet, og brett så sidene innover midten. Pakk de gjerne litt godt i matpapir om du skal spise de med hendene.

Kommentarer

 • Reply Ingrid 2. august 2015

  Dette ble kjempegodt! Et godt alternativ til tacokvelden. 🙂

  • Reply Mat På Bordet 2. august 2015

   Så bra Ingrid – det var hyggelig å høre!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »