Blåbærmuffins

blåbærmuffins

Har du plukket eller skal du plukke blåbær og lurer på hva du skal lage med? Lag blåbærmuffins! Laget med hvetekim og sammalt mel kan disse nesten regnes som sunne, men bare nesten. Spis de med måte uansett.

Enkle å lage er de også! Alle tørre ingredienser røres sammen, de ‘våte’ ingrediensene røres sammen og så blandes det våte med det tørre. Det gjelder å ikke blande for mye, her er det absolut ikke behov for kjøkkenmaskin, du har bedre kontroll ved å røre for hånd. Neste gang jeg lager disse skal jeg bytte ut blåbær med rosiner, eller banan og nøtter, eller eplebiter. Ikke la deg stoppe hvis du ikke har eller liker blåbær, bruk fantasien og lag din egen vri!

du trenger (til ca. 12 muffins)

  • 120g sammalt hvete grov
  • 120g hvetemel
  • 40g hvetekim
  • 2ts bakepulver
  • 1/4ts salt
  • 150g brun sukker
  • 180ml lettmelk
  • 60ml rapsolje
  • 2 egg
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 150g blåbær

topping

  • 1ss hvetekim
  • 1 1/2ss havregryn
  • 1/2ss brun sukker

ovn temp 180C

Ha sammalt hvete, hvetemel, hvetkim, bakepulver, salt og brun sukker i en stor slål og rør sammen. Bruk gjerne en visp. Rør sammen melk. olje, egg og vaniljeesktrakt i en annen bolle. Hell det våte i det tørre og rør lett sammen med stor skje. Når deigen er nesten ferdigblandet rører du blåbærene forsiktig inn.

blåbærmuffins

Hell deigen i muffinsformer, ca. 2ss deig per form. Bland topping sammen og strø over muffinsene. Sett i forvarmet ovn og stek i ca.20 minutter. Test med kakepinne før du tar de ut – pinnen skal komme ut ren. Server gjerne litt lunkne, eller helt avkjølt. Muffins kan oppbevares i frysen om du ønsker – smaker godt en søndagsmorgen med en kopp ta for eksempel.

blåbærmuffins

 

Innlegget ble først publisert i mai 2012.

Kommentarer

  1. Reply Cynthia 15. august 2015

    Disse ble «solgt» i dag på «kjøkkenkafeen» til min 9 åring sammen med pannekaker med dronningsyltetøy 😉

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2015

      Så gøy da Cynthia – håper de solgte bra! 🙂

  2. Reply Maria Mathisen 12. august 2015

    Ser deilige ut, må prøves. Hva kan jeg bruke istedet for hvetekim?

    • Reply Mat På Bordet 14. august 2015

      Hei Maria
      Du kan bytte det ut med sammalt hvete eller havregyrn 🙂

  3. Reply Julie 12. august 2015

    Disse var gode! 😀 (Jeg nesten halverte sukkermengden og det var likevel søtt og godt.) Hadde litt sukater liggende, som jeg strødde litt av på toppen. Godt det også. 🙂

    • Reply Mat På Bordet 14. august 2015

      Veldig bra Julie! Sukkermengden kan helt klart endres (nedover….) det er litt smak og behag 🙂

  4. Reply Mat på Bordet 17. juli 2012

    Så flott! Glad for at du likte oppskriften!

  5. Reply Unknown 17. juli 2012

    Takk for oppskriften! Jeg lagde nettopp disse og de er deilige.

  6. Reply Mat på Bordet 7. juni 2012

    Hei Nanna

    Det kan nok hende at dine former var større enn mine 🙂
    Mine former måler ca. 5cm i diameter og er omtrent like høye…
    Høres veldig godt ut med eple og kanel!

  7. Reply Anonymous 3. juni 2012

    Hei Ina,
    Nå har jeg laget muffins’ene dine men byttet ut blåbær med eplebiter og hadde litt kanel i toppingen. Men jeg skjønner ikke at du kan ha fått 12 muffins ut av den oppskriften? Lurer på om mine former er større en dine, samme sort riktignok, men jeg fikk bare 7 muffins ut av oppskriften…
    Anyway, har ikke smakt dem enda for de er i ovnen as we speak, men barna er superspente 🙂
    Ha en god søndag i dette deilige (??) sommerværet!

    Nanna

  8. Reply Mat på Bordet 30. mai 2012

    @Hege – takk for hyggelig kommentar! Ikke alltid lett å begrense seg her heller, prøver alltid å ha en plan (altså gi det bort til noen) for baksten 🙂

    @Wenche – oi, blåbærmuffins med vaniljekrem, nam!

  9. Reply Wenche 28. mai 2012

    Jeg hadde en slump vaniljekrem jeg har brent inne med som jeg noen dager har tenkt å putte i blåbærmuffins. Da jeg snublet over bloggen din, og du akkurat hadde lagt ut en muffinsoppskrift fikk jeg realisert prosjektet!

    De var kjempegode!

  10. Reply Hege Olsen 28. mai 2012

    Hei
    Alt ser jo bare fantastisk godt ut, jeg er kokk selv og elsker å koke hjemme også, men sliter litt med hvem som skal spise alt, kommer jo til å trille ut døren snart…. hehe…

  11. Reply Mat på Bordet 27. mai 2012

    Kjøpte de på Ultra på Bryn 🙂

  12. Reply Villanelle 27. mai 2012

    Så flotte! Kor får du kjøpt dei muffinsformene?

  13. Reply Mat på Bordet 27. mai 2012

    God pinse alle sammen – håper dere har deilig sommervarme dere også!

    Og ja Morten, alltid kjekt med bær i fryseboksen! 🙂

  14. Reply Morten Pedersen 26. mai 2012

    Nå er det godt å ha noen bær på lager i fryseboksen.

  15. Reply JENNYS MATBLOGG 26. mai 2012

    Blåbärsmuffins är ju bara så gott!

  16. Reply Quiltefia 26. mai 2012

    Dette liker jeg!! God pinse!! AnneK:-)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »