KJØLESKAPSGRØT MED BLÅBÆR

KJØLESKAPSGRØT MED BLÅBÆR

Har du tilgang til blåbær kan du lage den mest fantastiske kjølesakpsgrøten! Bare se på fargene – du må jo bare få lyst til å spise dette!

Jeg var ute i skogen for et par dager siden og plukket mengder med blåbær. Kun en time tok det (jeg hadde en bærplukker til hjelp) før jeg kunne vende hjemover med godt over 3 kilo med bær. De fleste er nå pakket i fryseposer og lagt i frysen for bruk i fremtidige smoothies, men jeg  kjenner det på meg at jeg må ut og plukke mer.

Men, tilbake til kjøleskapsgrøt med blåbær. Har du fulgt bloggen i sommer har du sett at jeg har publisert noen varianter på kjøleskapsgrøt (linker og bilder finner du nederst i innlegget). Med min blåbærfangst var det da naturlig å lage en variant med blåbær og dette ble resultatet. Havregryn ble rørt med vaniljeyoghurt og litt melk om kvelden og neste morgen var det bare å ta en god håndfull med blåbær og røre de opp i. Nå passet jeg på å knuse blåbærene mens jeg rørte for det var ikke bare smak men også farge jeg var ute etter. Så var det bare å pynte med det jeg hadde tilgjengelig – blåbær, bringebær, knuste pistasjnøtter og spiselige blomster. Det ble en god og glad start på morgenen kan du si.

for en porsjon trenger du (gang opp etter behov)

 • 1 dl havregryn
 • 1 dl vaniljeyoghurt
 • 0.5 dl melk
 • en god håndfull blåbær

til topping brukte jeg

 • blåbær
 • bringebær fra hagen
 • finhakket pistasjnøtter
 • spiselige blomster : violer og mynteblomster

Rør sammen havregryn, yoghurt og melk. Har du ikke vaniljeyoghurt for hånd kan du bruke yoghurtnaturell. Bruk da gjerne litt honning for å gjøre den litt søt.

Dekk grøten til og sett kjølig over natten. Ta frem grøten neste morgen og rør inn noen blåbær – hvor mange er avhengig av deg, gå gjerne etter både farge og smak. Legg grøten i en skål og pynt med flere blåbær, bringebær, pistasjnøtter og spiselige blomster.

Husk at selv om dette ser veldig fancy ut er det lettere og fortere å lage dette enn å smøre en skive om morgenen! Dette er altså en god hverdagsfrokost som gir deg en god (og vakker) start på morgenen.

KJØLESKAPSGRØT MED BLÅBÆR

Her er linker til flere varianter på kjøleskapsgrøt:

kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt med jordbærmelk og selvplukkede bær

Kjøleskapsgrøt med bringebær og kokos

Kjøleskpasgrøt med jordbær og banan

Kommentarer

 • Reply Amanda 6. august 2015

  Hei! Er det mulig å bruke å bruke frossene blåbær, burde jeg i så fall tine dem først? Ser forresten helt fantastisk godt ut 🙂

  • Reply Mat På Bordet 7. august 2015

   Hei Amanda
   Frosne bær funker fint, og ja, la de tiine først 🙂

 • Reply Julie 5. august 2015

  Det ser helt fantastisk ut, Ina. Du er så flink!

  • Reply Mat På Bordet 5. august 2015

   Julie, søta, tusen takk 🙂 <3

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »