SUNNE PANNEKAKER MED SPELT OG BLÅBÆR

sunne pannekaker

Skogen bugner av blåbær for tiden og jeg er ute og plukker. Jeg plukker for å spise med det samme, men også for å fryse slik at vi kan nyte sommerens bær midt i mørkeste vinterstid. Gleder meg nesten…

Blåbær og pannekaker er en av mange strålende kombinasjoner, og disse laget med speltmel og lite sukker er en fin, fin start på morgenen. Hold de gjerne varme i ovnen mens du steker de – da kan alle forsyne seg meg varme pannekaker. Lar du de avkjøle kan de også lett varmes opp igjen i ovnen. Har du ikke blåbær kan du selvsagt lage disse pannenkakene uten – server de da med annen frukt og litt lønnesirup.

for 3-4 personer

  • 100 g finmalt spelt
  • 50 g grovmalt spelt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 150 ml melk
  • 50 ml yoghurt*
  • 1 egg
  • 1 ss smeltet smør
  • blåbær

*jeg brukte vaniljeyoghurt og sløyfet 1ss sukker

Bland spelt, bakepulver og sukker sammen. Bland melk, yoghurt og egg sammen. Bland det våte med det tørre og rør godt sammen (gjerne med visp) til du får en glatt fin deig. Spe på men litt mer melk om du synes deigen er for tykk.

Smelt en god klatt med smør i en stekepanne og hell ca. 1 ss smeltet smør i deigen, resten lar du være igjen i stekepannen. Rør smøret inn i deigen.

Jeg liker å steke små pannekaker og får plass til 3 stykker på ca. 10 cm i diameter i min stekepanne. Hell deigen i varm stekepanne (ikke for varmt, du vil ikke brenne de..) og strø litt blåbær på toppen. La de steke til du ser at de ‘stivner’ på toppen (det vil fortsatt være litt ‘vått’ mellom blåbærene) og snu de. Stek et par minutter med blåbærsiden ned. Server de med blåbærsiden opp.

I og med at du har stekt med blåbærsiden ned vil neste sett med pannekaker få litt blåbærfarge. Ønsker du å unngå det bør du skylle eller tørke av stekepannen din mellom porsjonene.

Server pannekaker med flere blåbær og gjerne en lett dryss av melis. Bon appétit!

sunne pannekaker

Kommentarer

  1. Reply Ukens oppskrifter - uke 2/2017 - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Sunne pannekaker med spelt og blåbær – unn deg noe godt til frokost, kvelds eller dessert. […]

  2. Reply Tonje 6. august 2015

    Ble akkurat så god kveldsmat som jeg trodde 🙂

    • Reply Mat På Bordet 7. august 2015

      Godt å høre Tonje!
      For meg så er pannekaker frokostmat, men jammen skal jeg ikke prøve det til kvelds en gang jeg og 🙂

  3. Reply Tonje 5. august 2015

    I morgen, Ina. I morgen 🙂 Kjøleskapet fullt av nyplukket blåbær nå i kveld 🙂 Og en masse kantarell,- men de tar jeg en annen dag 🙂

    • Reply Mat På Bordet 5. august 2015

      Herlig Tonje!
      Og så heldig du er som har funnet kantarell – tror de gjemmer seg når jeg går i skogen…

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »