Pulled pork – en asiatisk variant

 

 

pulled pork

Pulled pork er som pizza – den kan varieres i det uendellig. Ok, kanskje jeg drar det litt langt her nå, men ikke så veldig. For det første kan kjøttet marineres på mange forskjellige måter – dry rubs eller marinader, klassisk bbq sauser, orientalske krydder, spicy, hot, med eller uten urter osv. osv.

Og når du først har laget pulled pork kan den serveres på all mulige måter. Den klassiske og kanskje mest kjente måten er som en slider der kjøttet stappes i en brioche rundstykke gjerne sammen med litt grønt, en kålsalat for eksempel (slik jeg har gjort her). Men, pulled pork kan for eksempel også passe på en pizza, på en blings (tenk picnic her…), i en salat, i en quesadilla eller taco, eller i en stir fry bare for å nevne noen av mulighetene.

En stir fry var mitt utgangspunkt denne gangen og derfor valgte jeg å lage en asiatisk inspirert marinade for kjøttet.  Kjøttet kan gjerne ligge i marinaden over natten. Du vil kanskje stusse over at det er mye marinade, men du trenger den. Den kokes ned til slutt til en saus og blandes med kjøttet . Og ekstra saus er aldri dumt.

Kjøttet kan gjerne fryses om du ikke spiser alt med det samme slik at du har det for hånd neste gang du lager en stirfry.

du trenger til ca. 1 kg svinebog

ingredienser
 • saft og skall av 2 appelsiner
 • 6 cm fersk ingefær, skrelt og grovhakket
 • 10 hvitløksfedd
 • 8 ss hoisinsaus
 • 4 ss srirachasaus eller annen hot saus
 • 2 ss sesamolje
 • 8 ss soyasaus
 • 2 ss honning
fremgangsmåte

Ha alle marinade ingrediensene i en food processor og kjør til godt blandet og ingefær og hvitløk er finhakket. Ha kjøttet i en stor plastpose og hell marinaden over. Lukk posen, legg den på et fat eller i en skål og sett kjølig over natten.

Neste dag heller du marinaden og kjøttet over i en ovnsfast gryte med lokk. Sett gryta i ovnen, sett ovnen på 120C og la kjøttet steke i 3-4 timer. Kjøttet er ferdig når du lett kan rive den fra hverandre med gaffel.

Legg kjøttet over på et fat og dekk den til. Kok ned resten av marinaden til den tykner noe. Smak sausen til med soyasaus og sriracha om du nødvendig.

Riv kjøttet med gaffel, hell noe av sausen over kjøttet og bland godt. Kjøttet er nå klar for stir fry!

For å lage en en enkel stirfry koker jeg eggnudler mens jeg steker diverse grønnsaker raskt og på høy varme i en wok. Grønnsaker er smaksatt med chili, hvitløk og fersk ingefær og gjerne en liten dæsj hoisinsaus, srirachasaus (om jeg ikke har brukt nok chili) og litt sesamolje til slutt. Bland de ferdig kokte nudlene med grønsaker og topp med pulled pork.

Server gjerne med frisk koriander, finsnittet vårløk og sesamfrø. Server resten av sausen på si for de som vil ha mer.

pulled porkSpis gjerne med pinner – da smaker det best!

 

Kommentarer

 • Reply Gerd Alveberg 17. august 2015

  Serverte denne til middag i går og det ble en stor suksess .
  Nok en ny måte å servere lokalt oppdrettet gris på, smakfullt og spennende.

  • Reply Mat På Bordet 18. august 2015

   Herlig Gerd!
   Bra at det smakte og glad for at jeg kunne bidra med en ny og spennende servering av lokal grisen 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »