Bringebærsyltetøy med sjokolade

bringebærsyltetøy med sjokolade

Er du i gang med syltingen men har lyst å gjøre en liten vri? Prøv bringebærsyltetøy med sjokolade!

At bringebær og sjokolade er godt sammen er det ingen tvil om, syltetøyet er derfor garantert godt. Og hvis du lurer på hva du skal spise med bringebæsyltetøy med sjokolade så har jeg følgende forslag:

  • på brød eller gjerne et nybakt rundstykke med en kopp kaffe eller te
  • rørt ut i yoghurt – tilsett gjene noen friske bringebær og spis til frokost elle som et mellommåltid
  • i bakst – smaker aldeles nydelig som fyll for boller eller snurrer (sjekk matpaabordet på instagram for bilder, oppskrift kommer snart)
  • som gave – ha syltetøyet i et pent syltetøyglass, skriv fin etikett og pynt med bånd

Mange gode grunner til å lage bringebærsyltetøy med sjokolade altså…

du trenger (lager ca. 5dl)

  • 700g bringebær (ca. 2 kurver)
  • 300g sukker
  • saften av en sitron
  • 100g mørk sjokolade, grovhakket sjokolade

Ha bringebær, sukker og sitronsaft i en kjele. Varm det langsomt opp under omrøring slik at sukkeret smelter før syltetøyet begynner å koke. La det småkoke en 10 minutters tid.

Hell syltetøyet over i en sil og press syltetøyet gjennom med en sleiv. Poenget med dette er å fjerne bringebærfrø fra syltetøyet. Hell syltetøyet opp i en ren kjele og kok opp. La det koke til det tykner noe – det skal ha vaniljesaus konsistens. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen. Løser ikke sjokoladen seg helt opp kan du piske det lett.

Hell syltetøyet over i varme, steriliserte glass og sett på lokk umiddelbart. La glassene avkjøle helt.

Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig, holdbar en måneds tid.

bringebærsyltetøy med sjokolade

 

Kommentarer

  • Reply Kirsti 2. august 2017

    Hei! Hvorfor er holdbarheten kun én måned? Kokt syltetøy på sterile glass holder jo vanligvis i åresvis hvis de oppbevares mørkt og kjølig? Er det sjokoladen som gjør det?

    • Reply Mat På Bordet 7. august 2017

      Hei Kirsti
      Det kan godt hende at det er holdbart mer enn en måneds tid, jeg turte ikke skrive lengre nettopp pga sjokoladen. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »