SNURRER MED BRINGEBÆR OG SJOKOLADE

snurrer med bringebær og sjokoladeSnurrer med bringebær og sjokolade – eller nærmere sagt snurrer md bringebærsyltetøy og sjokolade – er det siste her på snurrefronten. For snurrer finner du en del av her på bloggen – snurrer med kanel og rosin  ( eltefrie til og med), snurrer med nugatti eller snurrer med sjokolade – og nå altså snurrer med bringebær og sjokolade.

Utgangspunktet er bringebærsyltetøy med sjokolade som jeg lagde forleden og som du finner oppskrift på her.  Den formelig ba om å bli smurt på en søt gjærdeig, rullet sammen og bakt som en snurre. Så det ble den. Og godt ble det og gitt. En herlig litt syrlig bringebærsmak med en overraskende kick av sjokolade, alt rullet inn i en myk bolledeig. Jada. Sett den på listen av ting du bare må bake!

du trenger til ca. 12 snurrer

ingredienser
 • 2dl melk
 • 1 egg
 • 1 ts vaniljekstrakt
 • en halv pose tørrgjær
 • 400g hvetemel
 • 60g sukker
 • 100g kald smør
fremgangsmåte

ovn temp 200C

til fyllet trenger du 5-6 ss bringebærsyltetøy med sjokolade – oppskrift finner du her.

Rør melk, egg og vaniljeekstrakt sammen.  Bland hvetemel med sukker og tørrgjær. Ha det våte i det tørre og elt for hånd eller med maskin til du har en smidig deig.Skjær det kalde smøret i terninger og tilsett deigen mens den eltes. Fortsett til all smøret er tilsatt og du har en glatt og smidig deig. Deigen vil være noe klissete.

Dekk deigen til og la den heve til dobbel størrelse et lunt sted. Dette tar 60-90 minutter.

Ha deigen over på en melet flate. Elt den lett, rull den så ut til en firkant på ca. 30 x 50 cm. Ha et par spiseskjeer med syltetøy på deigen og smør det ut. Brett en tredjedel av deigen over mot midten og brett den andre tredjedelen over det igjen. Rull deigen ut til en firkant på 30 x 50 cm igjen.

Smør deigen med resten av syltetøyet, og rull deigen sammen til en pølse.

snurrer med bringebær og sjokolade

Skjær pølsen i ca. 12 skiver og legg snurrene på en bakeplate dekket med bakepapir. Dekk de til og sett de til heving en times tid.

Sett snurrene i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. La bollene avkjøle på rist.

Når bollene er helt avkjølte kan du pynte de med melisglasur om du ønsker (eller om du skal dekke at de ble litt brent av dårlig ovn slik de ble hos meg….).

Skal du fryse bollene anbefaler jeg at du ikke har glasur på de. For å servere frosne snurrer lar du de tine og evt. frisker de noe opp med en rask tur ( 5 minutter for eksempel) innom ovnen før de pyntes med melisglasur.

Håper det smaker!

Kommentarer

 • Reply Mari 23. august 2015

  Hei Ina! Er 60 g sugar= Sukker på norsk?:)

  • Reply Mat På Bordet 24. august 2015

   Hei Mari
   Lol, ja det er det vet du 🙂
   Har rettet det nå, takk for at du sa fra!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »