UKENS OPPSKRIFTER

ukens oppskrifter

En ny uke ligger på lur og derfor kommer jeg med forslag til ukens oppskrifter. Håper du finner en eller to som du får lyst å prøve deg på!

ukens oppskrifter

Jeg er stor tilhenger av kjøttfri mandag, men det passer ikke alltid på mandag. Denne pastaretten med aubergine spiser vi både titt og ofte og ikke alltid på en mandag – prøv den du og. Til og med tidligere aubergine-skeptikere liker denne retten.

ukens oppskrifter

En fiskesuppe er alltid godt – hvorfor ikke prøve en med en litt indisk vri?

ukens oppskrifter

Vi satser på flere fine sommerdager denne uken – vi er tross alt fortsatt i begynnelsen av august! Grill et godt stykke biffkjøtt og mens den hviler kan du sette sammen resten av elementene for denne deilige biffsalaten med chevre og jordbær. Nå som vi er midt i blåbærsesongen kan du gjerne bytte ut jordbær med blåbær – en salat tilpasset sesongen altså..

ukens oppskrifter

På de litt ekstra travle dagen er det greit å kunne ty til en oppskrift som er lett og raskt å gjennomføre men som er allikevel full av smak. Denne enkle kylling curryen gjør da susen.

ukens oppskrifter

En pizza i uken må til og pepperonipizza er en av våre favoritter. En god pepperoni må til eller en annen god spekepølse og godt med ost!

ukens oppskrifter

Vi er stor forburker av brød hjemme, særlig når skolen nå snart er i gang igjen og to tenåringer skal ha med seg matpakker. Jeg elsker å bake brød og som oftest bruker jeg bare de melene jeg har for hånden. Av og til er jeg flink og skriver ned hva som går i brødet og da blir det oppskrift som denne for eksempel på en god, enkel grovbrød. Doble gjerne oppskriften, så har du to gode brød (de kan stekes samtidig) på lur. Når brødet er helt avkjølt liker jeg å skjære den i skiver og oppbevare den i frysen. Skivene tines raskt ved romtemperatur og enda raskere om du setter de i brødristeren.

ukens oppskrifter

Frokost består som regel av et par knekkebrød med litt av hvert på toppen. I sommer har det gått mye i  kjøleskapsgrøt og favoritten for tiden er kjøleskapsgrøt med blåbær.

ukens oppskrifter

Skal du lage en kake denne ukene så kan jeg anbefale denne bringebræpaien. Den består av en sprø paibunn fylt med en form for ostekakefyll og toppet med bær ( du trenger nødvenidgvis ikke holde deg til bringebær slik jeg har gjort her, bruk det du har). En fantastisk god pai!

ukens oppskrifter

Jeg avrunder med en liten oppskrift på hummus av røde linser – det er godt til det meste. Smør det på brødskiva de, ha det i wraps med litt grillet kjøtt eller kylling, bruk det som dip for grønnsaker eller chips eller gjør som The Kitchn Queen  og server med gode pølser.

Håper det var noe som fristet – neste søndag kommer neste pulje med ukens oppskrifter.

Ha en strålende uke kjære lesere – spis godt!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »