ANNONSE

Karamellisert jordbærsyltetøy

karamellisert jordbærsyltetøy

Hva gjør man med litt smakløse eller overmodne jordbær?

Jo, man legger de i ovnen med sukker og en dæsj balsamico sirup, lar de steke under sterk varme til de blir svarte og sukkeret karamelliseres. Da får du en dyp rød syltetøy som smaker av jordbær med en duft av karamell…

Mens jeg smakte på syltetøyet kunne jeg ikke annet enn å tenke på hvor godt det hadde vært over is, eller på en vaffel, som fyll i en bløtkake, eller med litt ost. Mmm, mulighetene er endeløse – ikke nøy deg med å smøre det på brødskiva!

du trenger

  • 750g jordbær renset
  • 150g sukker
  • 1ss crema di balsamico
 ovn temp 200C
karamellisert jordbærsyltetøy

Skjær jordbærene i to (eller fire hvis de er store) og ha de i en stor ildfast form. Jordbærene skal kunne ligge i et lag. Strø over sukker og hell over crema di balsamico. Rist formen slik at jordbærene er dekket med sukker eller rør med en sleiv.

karamellisert jordbærsyltetøy

Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 2o minutter til sukkeret bobler og jorbærene er myke. Som du ser lot jeg også jordbærene bli litt svarte. La jordbærene avkjøle noe, rør det hele sammen (mos gjerne jordbærene noe) og hell over på et rent glass. Oppbevar i kjøleskapet.

I morgen skal jeg røre den inn i yoghurten min…

Oppskriften ble først publisert i august 2012

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 2. september 2012

    Syltetøyet er kjempegodt – anbeafles virkelig!

    Crema di balsamico har jeg kjøpt på ICA, finnes også på Meny. Innvandrerbutikker er også et bra sted å titte…

  2. Reply Anonymous 30. august 2012

    Crema di balsamico har de i det minste på Meny Solsiden.

  3. Reply Elin 28. august 2012

    Herlig oppskrift. Hvor får du tak i balsamico- får du bruker vel ikke eddik men ekte varer? Skulle så gjerne kjøpt skikkelig varer, men vet ikke hvor jeg får tak i basamico i Trondheim. Forslag?

  4. Reply Quiltefia 22. august 2012

    Det høres veldig godt ut!! AnneK:-)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »