RASK SPAGHETTI BOLOGNESE

 

RASK SPAGHETTI BOLOGNESE

Følger du meg på snapchat (se bilder under) så kunne du se hvordan jeg lagde rask spaghetti bolognese forrige uke. Fra start til ferdig måltid tok det 27 minutter, og det var for en dobbel porsjon. Det vil si at vi (4 stykker) hadde nok til middag 2 dager på rad. Eller nok til et måltid, resten gikk i frysen slik at den kunne brukes den dagen det ikke er tid/anledning til å lage mat.

Så i prinsipp er dette en 20 minutters middag, tenk deg det! Her nytter det ikke med unnskyldninger om at hjemmelaget mat tar for tidskrevende..

Er du litt rutinert på kjøkkenet går dette som en drøm. Mangler du litt erfaring kan jeg kanskje hjelpe deg litt på vei med noen tips

 • les gjennom oppskriften slik at ikke neste steg kommer som en overraskelse
 • ta frem alle ingrediensene
 • ta frem alt utstyr du trenger – stekepanne, kjeler, noe å røre med, noe å steke med, skJærefjøl, kniv, boksåpner, osv.
 • ha en søppelkasse i nærheten slik at du kan kaste emballasje og annet avfall med det samme
 • prøv å holde arbeidsbenken nogenlunde ryddig mens du jobber
 • sett på litt musikk

Da er det bare å sette i gang!

Rask spaghetti bolognese (4 – 6 personer)

ingredienser
 • en løk, hakket
 • 400g kjøtt- eller karbonadedeig (jeg brukte kvernet kalvekjøtt, anbefales!)
 • en boks a 400g hele, hakkede eller cherrytomater
 • 2 fedd hvitløk, presset
 • salt, pepper, olivenolje til steking
 • ferske urter - basilikum og oregano for eksempel
 • spaghetti (beregn ca. 75g tørr spaghetti pr person)
fremgangsmåte

du trenger en gryte til pastasausen, en gryte for å koke spaghetti i og en stekepanne.

Sett en gryte over varme og surr løken i litt olivenolje. Sett over en gryte til med vann for pastaen – husk å sette på lokk, da koker vannet fortere.

Mens løken steker kan du begynne å steke kjøttet. Sett en stekepanne over høy varme. Når stekepannen er god og varm har du i litt olivenolje og steker kjøttet.

Stek 200g kjøtt om gangen. Ha det i den varme stekepannen og bryt det opp litt slik at det ligger spredt i stekepannen. Krydre kjøttet med salt og pepper mens den steker, ikke vær fristet til å røre rundt i kjøttet. Når du ser at den begynner å få litt farge kan du snu kjøttet slik at den får fin farge på den andre siden også.

Ha kjøttet i gryta med løken, rør litt (kjøtt og løk steker videre her på svakere varme). Stek resten av kjøttet på samme måte.

Ha hvitløk i gryta med løken og rør rundt.

rask spaghetti bolognese

Skjermdump fra snapchat (matpaabordet) der jeg lagde dobbelporsjon på 27 minutter

Når andre runde med kjøtt er ferdig (husk at den trenger ikke å være gjennomstekt da den skal koke videre) har du det også opp i gryta. Hell tomatene i gryta.

Fyll tomatboksen ca. halvveis med vann og hell det i den varme stekepannen. Sett den over varmen igjen og rør rundt i stekepannen for å få med det krydder og kjøtt som har satt seg i pannen. Hell dette vannet over i gryta. Sett stekepannen i vasken, du er nå ferdig med den.

Rør rundt i bolognesen og smak til med salt og pepper.

Vannet til pastaen bør koke nå. Ha godt med salt i vannet og kok spaghettien. Sett timer på noen minutter før det pakken anviser som koketid. Pastaen skal kokes al dente.

Grovhakk litt urter og ha de i bolognesen. Rydd benken og hent frem tallerkner, bestikk, parmesanost og pepperkverna til servering.

Hell av spaghettien og server.

RASK SPAGHETTI BOLOGNESE

Tips: Denne retten kan lett lages om til en rask chili con carne. Krydre kjøttet med spisskumen og chili i tillegg til salt og pepper. Ha i en boks med bønner og mais i sausen og bruk frisk koriander som urt. Ha i en rute eller to med mørk sjokolade om du vil runde av smaken ytterlig og server med ris, rømme, gjerne litt oppskjært avokado og hot sauce. 

 

Kommentarer

 • Reply Therese 18. juni 2016

  Favorittbolognesen min!

  • Reply Mat På Bordet 19. juni 2016

   Å så bra Therese 🙂

 • Reply Julia 20. august 2015

  Hei og takk for super oppskrift! Vi prøve den i går, og den var gull på en travel ettermiddag. No more Dolmio-glass! Vi har barn som er litt kresne på «klumper» i kjøttsausen, så et lite besøk fra stavmikseren i sausen gjorde susen! Den ble kjempegod 🙂

  • Reply Mat På Bordet 21. august 2015

   Så herlig å høre Julia.
   Må jo le litt av stavmikserløsningen, men må mann, så må mann 🙂

 • Reply Thomas Sebastian Blancaflor 17. august 2015

  Hei,

  Har fulgt med på bloggen din en stund, og må si du er veldig flink. Liker din tilnærming til matlavning. Også denne «raske bolognesen» din. Jeg gjør slik selv og det blir godt.
  Men jeg synes ikke du skal kalle det bolognese.
  Bolognese er en klassisk gammel italiensk husmannsrett med noen vesentlige grunnleggende deler ift ingredienser og tilberedning, og denne kjøttsausen her er definitivt langt unna på alle disse grunnleggende tingene.
  Jeg synes det er litt viktig å ikke vanne ut begrepene på kjente klassiske retter for mye, slik at folk faktisk vet hva en slik rett egentlig skal være.
  Men bortsett fra det, så er retten glimrende som kjapp kjøttsaus til pasta.

  Thomas Sebastian 🙂

  • Reply Mat På Bordet 18. august 2015

   Hei Thomas
   Jeg er enig med deg, dette er ikke bolognese i ordets rette forstand. Det er heller ikke 99% av alle bolognese oppskriftene som ligger ut på nett. Det samme gjelder egentlig spaghetti carbonara eller tiramisu og mange andre klassiske retter som er blitt forenklet (eller misbrukt som noen kanskje vil påstå).
   For meg som skriver blogg er det å finne en tittel som vil trekke folk inn til bloggen avgjørende. Jeg har forskjellig verktøy jeg bruker for å finne frem til en god tittel og i dette tilfellet falt valget på ‘rask bolognese’. Jeg håpet da at de fleste ville skjønne at det ikke var en ekte bolognese – for ekte bolognese lages langt fra raskt.
   Men jeg tar til meg kommentaren ditt – jeg kunne ha for eksempel skrevet litt om klassisk bolognese i innlegget og forklart forskjellen. Kanskje jeg kan etterhvert rette det opp med en ekte oppskrift på bolognese. Og da har jeg selvsagt tittelen klar – ekte spaghetti bolognese….:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »