Spaghetti med persillepesto

spaghetti med persillepesto

Spaghetti med persillepesto – enklere, bedre, raskere går det ikke. Et måltid for deg som er i farta, ikke har tid og ønsker noe som lages raskt og metter. Jeg bruker fullkorns spaghetti og dobler gjerne oppskriften på pestoen – den kan nemlig brukes til annet enn bare å røre inn i pasta.

Ta gjerne denne retten som et utgangspunkt og lek med oppskriften!

  • server et stykke grillet fisk eller kylling ved siden av….
  • skjær opp noen cherrytomater og rør det raskt inn….
  • bruk en annen type pasta og server det kaldt som en pastasalat….
  • smør pestoen på brødskiva og toppe med spekemat eller annet godt….

Mange variasjoner her altså!

Lager du ekstra så oppbevar den i kjøleskapet, der bør den kunne holde seg i opptil en uke. Det er ikke noe poeng å lage for mye heller for det er så raskt å lage nytt. Og ikke vær gnien med pestoen – du skal selvsagt ikke dynke alt i pesto men det skal være nok til at det gir smak.

Selve pesto-oppskriften kan du også gjerne leke med. Bytt ut pinjekjerner med andre nøtter – valnøtter for eksempel og bland gjerne med andre urter. Litt gressløk eller basilikum hadde passet fint. Jeg brukte kapers for å legge til litt mer smak – jeg ville bruke ansjos men hadde ikke det for hånd. Du kan også sløyfe både kapers eller ansjos, men pestoen har godt av det. Sitronskall synes jeg derimot skal absolut ikke sløyfes, jeg brukte til og med litt ekstra for å strø på den ferdige pastaen til slutt. Det er godt og litt overraskende med den svake sitronsmaken så ikke sløyf det før du har smakt det.

spaghetti med persillepesto

Spaghetti med persillepesto – 4 porsjoner

  • 50g persille uten de groveste stilkene
  • 50g ristede pinjekjerner
  • 50 grovhakket eller revet parmesan
  • 3 hvitløksfedd
  • 1-2 ts kapers
  • revet sitronskall av en halv sitron
  • 2.5 dl olivenolje
  • salt. pepper
  • 75g spaghetti pr person

kapers, sitronskall og parmesan, pepper, til servering

Sett over en stor kjele med vann for spaghettien.

Ha persille, pinjekjerner, parmesan, hvitløk, kapers (begynn med 1 ts), sitronskall og olivenolje i en food processor og kjør til du har en fin pesto. Smak til med flere kapers, salt og pepper.

Kok spaghettien i godt saltet vann. Sett timeren på ett minutt eller to før det pakken sier det skal koke. Smak spaghettien før du heller av vannet – den skal være al dente. Hold tilbake litt av kokevannet.

Rør halvparten av pestoen i spaghettien. Blir den for tørr kan du bruke litt av pastavannet for å løsne det litt. Pynt med kapers og sitronskall. Server med ekstra pesto, parmesan og salt og pepper.

spaghetti med persillepesto

Det ligger flere gode pestooppskrifter her på bloggen om ikke du har lyst å prøve den på persillepesto, du finner de her:

Spinatpesto

Grønnkålpesto

Brokkolipesto

Korianderpesto

Brønnkarsepesto

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »