POTETER I FORM

poteter i form

Er du glad i fløtegratinerte poteter men ønsker en noe lettere variant? Da er denne oppskriften på poteter i form noe for deg!

Nå skal jeg ikke si et vondt ord om fløtegratinerte poteter, for det er ufattelig godt men, fløte på poteter trenger man ikke hver dag.  Her legges løvtynne skiver (det får du til med en ostehøvel) poteter legges lag på lag med bare litt urter, krydder og annet godt før det settes i ovnen. Alt kan forberedes på forhånd og settes i ovnen når det passer.

Potetene smaker også godt lunkent eller helt avkjølt om du vil ta de med på tur. Kanskje du skal grille ute i parken eller på et svaberg – ta da disse med og litt rømme for eksempel som tilbehør til grillmaten.

Et lite tips før du setter i gang. Sett noen fine potetskiver til side før du starter, disse skal du bruke på toppen slik at det ser riktig så pent ut ved servering.

poteter i form – 4 – 6 porsjoner

ingredienser
 • 1 kilo nypoteter, vasket
 • 1 løk i fine skiver
 • noen kvister frisk timian
 • 1-2 hvitløksfedd i fine skiver
 • olivenolje
 • revet parmesan
 • salt og pepper
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Skjær potetene i tynne skiver. Er du, eller heller kjøkkenet ditt velutstyrt, bruker du en mandolin for dette. Ellers er det bare å sette i gang med en skarp kniv (god øvelse) eller bruke en ostehøvel om du vil at det skal gå raskt.

Legg et lag med poteter i en ildfastform. Jeg valgt å bruke en brødform, men her er det fritt frem. Pensle potetene med litt olivenolje og legg noen skiver med løk og hvitløk, litt timian, litt parmesanost og litt salt (husk at parmesanosten er salt) og pepper på toppen.

Fortsett med å bygge opp lag på lag med poteter og avslutt med noen fine potetskiver på toppen. Pensle toppen med litt olivenolje, kvern over litt salt og pepper og pynt med en kvist timian.

Formen kan nå enten settes kjølig til du ønsker å steke den, eller stekes med en gang.

Sett formen i forvarmet ovn og stek i 60-90 minutter. Steketiden vil være variere med størrelse på formen som du har valgt. Bruker du en bredere eller lengre form for eksempel vil du ha færre lag og steketiden blir mindre.

Sjekk om potetene er ferdige med å stikke en kniv eller pinne i formen – potetene skal være myke.

Server gjerne med grillmat og en god salat.

Kommentarer

 • Reply Tonje 16. august 2015

  Disse potetene skal serveres til grillet svinefilet og ovnsbakte grønnsaker i dag ☺

  • Reply Mat På Bordet 16. august 2015

   Mmmm, håper det smaker Tonje!

 • Reply Maria 14. august 2015

  Oooh herre jemini det så carbolicious ut .. <3 yum!
  God helg, Ina!
  -Maria

  • Reply Mat På Bordet 15. august 2015

   Lol, ja carbs må man ha 🙂
   God helg til deg og Maria!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »