Bakt avokado med egg

bakt avokado med egg

Jeg måtte bare prøve dette – har tenkt på det lenge. I fjor fikk jeg jobben med å lage 12 forskjellige oppskrifter for Coop kalenderen, og dette var en av de. Og, dessverre, siden det er bare 12 måneder i året og derfor bare 12 oppskrifter som ‘made the cut’, måtte noen oppskrifter taes bort. Dette var en av de.

Så nå endelig, har jeg laget den for bloggen. Avokadoer som er fylt md egg og stekt i ovnen til du har ønsket tilstand på egget ditt. En kjapp, sunn rette som fungerer både som frokost, en lett lunsj, kveldsmat eller kanskje bare som en snack sånn når som helst når man trenger å tilføre kroppen litt næring.

Jeg har slengt med en håndfull cherrytomater, men stekt bacon hadde også vært godt. Eller hva med en servere eggene med en spicy salsa. Har du ikke det for hånd kan du alltids ty til litt hot sauce.

Og hvordan spiser man så dette? Slik jeg ser det har du to valg. Du kan spise det direkte fra avokadoen med skje eller du kan løfte innholdet over på en brødskive. Begge to er godt!

Bakt avokado med egg

ingredienser
 • en stor avokado
 • 2 små egg
 • en håndfull cherrytomater
fremgangsmåte

Ovn temp 200C

bakt avokado med egg

Del avokadoen i to på langs og fjern stenen. Løft ut litt av avokado kjøttet med en skje (hva du gjør av det avgjør du selv men jeg spiser det med det samme…) slik at du få plass til egget. Jo større avokado du har, jo mer plass får du til egget.

Knekk ett egg om gangen i en liten skål. Løft ut eggeplommen (jeg bruker eggeskallet til dette) og legg det forsiktig i avokadoen. Fyll på med eggehvite. Det kan hende du ikke får plass til alt, sånn er det bare.

Legg avokadoen i en ildfastform. Støtt de enten til siden av formen eller med litt aluminiumsfolie under slik at de ikke velter.

Strø cherrytomater i formen og krydre det hele med litt salt og pepper. Litt olivenolje gjør heller ingen skade.

bakt avokado med egg

Sett formen i forvarmet ovn og stek i 15-20 minutter eller til egget er stekt slik du liker det. Server.

bakt avokado med egg

Kommentarer

 • Reply Eva Helgine 3. mars 2016

  Omg! Jeg er så glad du finnes

  • Reply Mat På Bordet 5. mars 2016

   Lol, herlig kommentar Eva!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »